Έκαναν μεγάλη «μπίζνα» με λαθραία στα Χανιά – Τρεις συλλήψεις

Έκαναν μεγάλη «μπίζνα» με λαθραία στα Χανιά – Τρεις συλλήψεις

Έκαναν μεγάλη «μπίζνα» με λαθραία στα Χανιά – Τρεις συλλήψεις

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 19.215 ευρώ, πακέτα τσιγάρα και καπνός – Μεταξύ των συλληφθέντων επιχειρηματίας και δύο υπεύθυνοι καταστήματος

Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανιών τρία άτομα ηλικίας 30, 31 και 61 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, διενεργήθηκε έρευνα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 61χρονου κατά την διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος διέθετε προς πώληση 450 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έλεγχος στον 30χρονο ο οποίος βρισκόταν στην εν λόγω επιχείρηση κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 89 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά κιλά και 450 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Στην συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 31χρονου ( υπεύθυνος καταστήματος ) όπου στο εσωτερικό αυτού βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 19.125 ευρώ Ανωτέρω ποσότητα καπνού και τσιγάρων κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

flashnews.gr