Έκαναν αυτοσχέδιο κυκλικό κόμβο στην Σούδα (φωτο)

Έκαναν αυτοσχέδιο κυκλικό κόμβο στην Σούδα (φωτο)

Έκαναν αυτοσχέδιο κυκλικό κόμβο στην Σούδα (φωτο)

Έναν αυτοσχέδιο κυκλικό κόμβο έφτιαξαν τα μέλη της ομάδας “Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία”, σήμερα το πρωί στην περιοχή της Σούδας

Ο ιατρός και μέλος της ομάδας Αντώνης Κρασουδάκης, τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας στα Χανιά, κατά μέσο όρο γίνονται 10,3 τροχαία την ημέρα, ενώ υπογράμμισε ότι σε όσα σημεία υπάρχουν κυκλικοί κόμβοι δεν γίνονται θανατηφόρα ή σοβαρά τροχαία ατυχήματα. “Στο Πυθάρι και στο Πεδίο βολής, οι κυκλικοί κόμβοι όπως αναφέρουν από την Τροχαία, έχουν συντελέσει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των σοβαρών τραυματισμών”.

Από την πλευρά της η Βίκυ Κόλλια, η πρωτεργάτιδα και εμπνεύστρια της ομάδας, ανέφερε ”συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε η μελέτη η οποία ήδη υπάρχει για τον κόμβο της Σούδας, να δρομολογηθεί και να βγει από τα συρτάρια. Ο κόμβος της Σούδας, είναι ένα κεντρικό σημείο, στο οποίο κάθε ημέρα γίνονται τροχαία ατυχήματα και αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της συγκεκριμένης ομάδας κρατούσαν ταμπέλες, βοηθούσαν στην ομαλή λετουργία του αυτοσχέδιου κόμβου, ενώ στο έργο των εθελοντών, συνέδραμαν και άνδρες της Τροχαίας.

 

Flashnews.gr