Έγραψε… ιστορία αυτό το υπέροχο Χανιωτάκι – Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι η Όλγα Βολάνη!

Έγραψε… ιστορία αυτό το υπέροχο Χανιωτάκι – Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι η Όλγα Βολάνη!

Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Τσαφαράκη, Βακάλη Έλλη και Χασουράκη Χρυσή! Πολύ καλές εμφανίσεις γενικότερα από τα παιδιά των Χανίων

Με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στις βαλίτσες της επέστρεψε η Χανιώτικη αποστολή από τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα η οχτάχρονη Βολάνη Όλγα κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία κάτω των 8 ετών συνεχίζοντας μία παράδοση που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τους σκακιστές-τριες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ! Η Όλγα διέπρεψε όχι μόνο στους αγώνες, αλλά όλη τη χρονιά που μας πέρασε, με την συστηματική της δουλειά και προσήλωση που έδειχνε στην προπόνησή της. Η επιτυχία της αυτή την άνοιξε την πόρτα για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν για τη Χανιώτικη αποστολή με την Τσαφαράκη Κατερίνα από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (ΣΑΜΑΡΙΑ) να κατακτά την 3η θέση στην κατηγορία κάτω των 10 ετών. Η Κατερίνα παρά τη μικρή της ηλικία έχει ανέβει επανειλημμένα στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δείχνοντας το ταλέντο της και σίγουρα με κατάλληλη δουλειά έχει όλα τα προσόντα για πολύ μεγαλύτερες διακρίσεις!

Η κατηγορία κάτω των 12 ετών ήταν Κρητική υπόθεση! Την πρώτη θέση κατέκτησε η Κοντογιάννη Βίβιαν από το ΓΑΖΙ Ηρακλείου. Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βακάλη Έλλη από τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ και δύο θέσεις παρακάτω ήταν η Ψαριανού Έλενα από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ. Στην 10η θέση ήταν η Θεοδωρογλάκη Βαρβάρα (ΑΟ ΚΥΔΩΝ).

Τα μετάλλια συνεχίστηκαν και στην κατηγορία κάτω των 14 ετών όπου τη 2η θέση κατέκτησε η Τσαπάκη Ασημένια από τον ΟΦΗ και την 3η θέση η Χασουράκη Χρυσή από τον ΣΟ Ηρακλείου. Την 9η θέση κατέκτησε η Σκαράκη Γεωργία (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ).

Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε στην κατηγορία κάτω των 16 ετών κοριτσιών με την Καραβιτάκη Αντωνία (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ) να κατακτά την 4η θέση, την Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα (ΑΟ ΚΥΔΩΝ) την 5η θέση και την Καλιοντζάκη Εριέττα (ΟΑΧ) την 7η θέση.

Στις κατηγορίες αγοριών αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γιώργος Στράλης (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ) όπου σε μία δύσκολη κατηγορία (κάτω των 12 ετών) με πολύ ισχυρό ανταγωνισμό ισοβάθμησε στην 3η θέση (με τα κριτήρια πήρε την 5η θέση). Ο Γιώργος δείχνει συνέχεια το αστείρευτο ταλέντο του πρέπει όμως να ανεβάσει την αγωνιστική του παρουσία για να σταθεροποιηθεί στην κορυφή τέτοιων πρωταθλημάτων. Πολύ καλή εμφάνιση στην ίδια κατηγορία πραγματοποίησε και ο Γκόγκας Παντελής (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ) κατακτώντας τη 12η θέση. Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών ο Γιάννης Καλλιγέρης (ΟΑΧ) κατέκτησε την 6η θέση και ο Μάνος Ψαριανός (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ) την 13η θέση. Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ) πάλεψε για τη διάκριση, βρισκόταν συνέχεια στην κορυφή και σίγουρα η τελική 8η θέση αδικεί την προσπάθειά του.  Την 11η θέση κατέκτησε ο Μάνος Μαυρίδης (ΟΑΧ) και την 32η θέση ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης (ΑΟ ΚΥΔΩΝ).

Τέλος στην κατηγορία κάτω των 16 ετών την 15η θέση κατέκτησε ο Θάνος Μαυρίδης (ΟΑΧ), και την 23η θέση ο Γιώργος Καβούνης (ΣΚΟΡ).

Κλείνοντας να τονίσουμε την διαχρονικότητα των επιτυχιών από τους αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ όπου για 22 συνεχόμενα χρόνια βλέπουν αθλητές τους στο βάθρο των νικητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα!

kriti360