Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για το φαράγγι της Σαμαριάς

Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για το φαράγγι της Σαμαριάς

Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για το φαράγγι της Σαμαριάς

Μέχρι σήμερα το φαράγγι Σαμαριάς δεν μπορούσε να ανοίξει για το κοινό καθώς δεν είχε οριστεί υγειονομικό πρωτόκολλο διαχείρισής του για φέτος, όπως είχε δημοσιεύσει χθες (δείτε εδώ).

Η ανάδειξη του θέματος φαίνεται ότι προκάλεσε τη γρήγορη αντίδραση της βουλευτού Χανίων της ΝΔ, Nτόρας Μπακογιάννη η οποία απέστειλε το δημοσίευμα στη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενώ επικοινώνησε και με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να γίνουν άμεσα ενέργειες για τον ορισμό υγειονομικού πρωτοκόλλου και την επαναλειτουργία του εθνικού δρυμού.

Επίσης και ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, σύμφωνα με ενημέρωση που μας έστειλε, επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με το θέμα.

Το αποτέλεσμα ήταν τάχιστο καθώς σήμερα το απόγευμα εγκρίθηκε από το υπουργείο το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία και διαχείριση του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Πλέον η διαδικασία περνά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια στο Δασαρχείο Χανίων ώστε να εξεταστούν οι όροι, τα μέτρα και οι κανόνες που προβλέπονται στο πρωτόκολλο, να υπάρξει η αντίστοιχη προετοιμασία για την εφαρμογή τους ώστε να δοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, το φαράγγι σε επισκεψιμότητα.

Flashnews.gr