Έφυγε μια σπουδαία Χανιώτισσα

Έφυγε μια σπουδαία Χανιώτισσα

Έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, πλήρης ημερών, μια παλιά Χανιώτισσα, η Ιωάννα Σταύρου Σγουρού. Η κηδεία της τελέσθηκε σε στενότατο φιλικό κύκλο. Εψάλη στην Αγία Άννα, κατά παράδοση, εκκλησία της οικογένειας Σγουρού, και ετάφη στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.

aeweb

Ήταν η τελευταία των τελευταίων της πρώτης γενιάς της οικογένειας, νύφη του ευεργέτη της πόλης των Χανίων, Γεωργίου Σγουρού, σύζυγος του υιού του, Σταύρου. Με το θάνατο της έκλεισε ο κύκλος της πρώτης γενιάς αυτής της παλιάς μεγάλης οικογένειας των εννέα τέκνων.

Υπήρξε κουνιάδα του Χαράλαμπου Πωλογιώργη, συνιδρυτή των Μύλων Κρήτης, αφού η σύζυγος του, Άννα Σγουρού, ήταν αδερφή του συζύγου της.

Υπήρξε κουνιάδα του μηχανολόγου ηλεκτρολόγου Κωνσταντίνου Σγουρού, διευθυντή της τότε Δημοτικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και κατόπιν ΔΕΗ που επί 25 χρόνια τα Χανιά ηλεκτροδοτήθηκαν από άκρη σε άκρη, μαζί με τα περίχωρα, και κατασκευάστηκε το πρώτο εργοστάσιο (Η σημερινή Παλιά Ηλεκτρική). Αλλά υπήρξε και η τελευταία εν ζωή θεία του αείμνηστου δωρητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γεωργίου Μαλινάκη, αφού η μητέρα του Αλεξάνδρα Σγουρού ήταν μεγαλύτερη αδερφή του συζύγου της.

Νυμφεύτηκε τον επιχειρηματία Σταύρο Σγουρό κι απέκτησε ένα παιδί, τον Γεώργιο Σγουρό, μέχρι πρότινος Δημοτικό Σύμβουλο Χανίων, γνωστό για την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο θέμα του Γηροκομείου Χανίων.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων κατά την ανασύσταση του μετά τον πόλεμο, επί προεδρίας Άννας Βαμβακά.

Έφυγε μια σπουδαία Χανιώτισσα