Έφυγε από τη ζωή γνωστός λαουτιέρης της Κρήτης

Έφυγε από τη ζωή γνωστός λαουτιέρης της Κρήτης

Φτωχότερη από σήμερα η Κρήτη μετά τον αδόκητο χαμό του σπουδαίου κρητικού καλλιτέχνη Σήφη Κατσαμά

Ένας μεγάλος Κρητικός Καλλιτέχνης, λαουτιέρης και τραγουδιστής, ο Σήφης ο Κατσαμάς, μέλος της καλλιτεχνικής οικογένειας των Κατσαμάδων έφυγε από την ζωή σκορπώντας θλίψη στον καλλιτενικό χώρο της Κρήτης και όχι μόνο.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από το Facebook o “Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής” που αναφέρεται στο θάνατο του Σήφη Κατσαμά εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια.

«Ο Ιωσήφ Κατσαμάς με καταγωγή από τους Έρφους Μυλοποτάμου ήταν γιος του λυράρη Μανόλη Κατσαμά και αδερφός και συνοδοιπόρος στην καλλιτεχνική του διαδρομή με τους αδελφούς του Βασίλη, Γιώργη και Νικηφόρο.

 Άλλο ένα βαρύ πλήγμα τόσο για την οικογένεια Κατσαμά όσο και για τον τόπο μας μιας και δεν είναι πολύς ο καιρός που έφυγε από την ζωη και ο Γιώργης ο Κατσαμάς , ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής.

Οι αδελφοί Κατσαμά έχουν αφήσει μια μεγάλη και σπουδαία παρακαταθήκη στον μουσικό πολιτισμό του τόπου μας, ένα δικογραφικό αποτύπωμα που θα αποτελέσει πρότυπο και πυξίδα για τις επόμενες γενιές καλλιτεχνών .

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκκλιπόντως.

Καλό ταξίδι καλέ μας φίλε, συνάδελφε και δάσκαλε Σήφη Κατσαμά».

 

neakriti.gr