Δύο νέοι θάνατοι από επιπλοκές κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων

Δύο νέοι θάνατοι από επιπλοκές κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν σήμερα Πέμπτη την ζωή τους από επιπλοκές κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια 68χρονη γυναίκα που νοσηλεύονταν επί έναν μήνα στην ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Χανίων. Η 68χρονη δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και δεν ήταν εμβολιασμένη, σύμφωνα με τους οικείους της.

Μάλιστα, ο γιος της 68χρονης σε δημόσια ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν αναφέροντας τα εξής:

«Σαν οικογένεια νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε λόγο της κατάστασης με τον COVID που ζούμε όλοι μας ,ότι τη Μητέρα μας τη χάσαμε λόγο της άρνησης της να εμβολιαστεί , νόσησε βαριά και μετά απο ένα μήνα στη ΜΕΘ Χανίων έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.
Η Μανα μας ήτανε υγιέστατη,χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα και με πολλά χρόνια καλής ζωής μπροστά της.
Όμως πολλές φορές, οι λάθος άνθρωποι και οι λάθος «συμβουλές»,μπορούν να οδηγήσουν σε βαθύ πόνο και σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
Σας παρακαλούμε.
Ακούστε την επιστήμη.
Ακούστε τους ειδικούς.
Εμβολιαστείτε και προστατέψτε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους σας.
Χάσαμε τη Μάνα μας χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λόγο και δεν θέλουμε κανένας να περάσει τον ίδιο πόνο.
Ας νικήσει η λογική και η ζωή.
Καλό ταξίδι μάνα…».

Επίσης τη μάχη για ζωή έχασε σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων ένας 92χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλεύονταν στην κλινική Covid 2.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, από την πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν χάσει την ζωή τους 14 ασθενείς με Covid-19. 

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ανεμβολίαστους ασθενείς , οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Σε ότι αφορά στην πληρότητα των κλινικών Covid, δίνεται «μάχη» για να αποφευχθεί η μεταφορά ασθενών σε άλλο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στις 8 το βράδυ στην κλινική Covid 1 υπήρχαν 3 ασθενείς ενώ η δυναμικότητα είναι 36 κλίνες, ενώ στην κλινική Covid 2 υπήρχαν 36 ασθενείς ενώ η δυναμικότητα ήταν 38 κλίνες καθώς προστέθηκαν δύο κλίνες προκειμένου να μην γίνει διακομιδή στο Ρέθυμνο.

Σε ότι αφορά στην ΜΕΘ Covid στην οποία υπάρχουν 10 κλίνες, νοσηλεύοντο 8 ασθενείς.

Στα θετικά να καταγραφεί το ότι στην παιδιατρική Covid υπήρχε μόνο ένα παιδάκι.

Συνολικά από την πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν νοσηλευτεί 71 περιστατικά ασθενών με επιβεβαιωμένο κορωνοϊό.

Χανιώτικα νέα