Δύο από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης σε ένα βίντεο!

Δύο από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης σε ένα βίντεο!

Δύο από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης σε ένα βίντεο!

Το τουριστικό κανάλι travelsightseeing στο youtube αυτή τη φορά επέλεξε την Κρήτη για την περιήγησή του αλλά όχι κάποια από τις πιο γνωστές πόλεις του νησιού.
Αυτό που ήθελαν ήταν να επισκεφτούν λιγότερο γνωστά μέρη της Κρήτης και ιδιαίτερα κάποια από τα γραφικότερα χωριά της ενδοχώρας.

Έτσι, κατέληξαν να ανακαλύπτουν με την κάμερά τους τις Επάνω Αρχάνες Ηρακλείου και το Σπήλι Ρεθύμνου…

Η ιδέα των συντελεστών του ιντερνετικού καναλιού ήταν ιδανική καθώς προσφέρουν σε όλους δεν έχουν επισκεφτεί αυτά τα χωριά την ευκαιρία να τα «περπατήσουν» μέσω του πολύ όμορφου βίντεοπου έχουν δημοσιεύσει στο youtube πριν από μερικές ημέρες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και απολαύστε δύο από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης:


Οι Επάνω Αρχάνες (και Απάνω Αρχάνες, συχνά αναφέρονται και απλά ως Αρχάνες) είναι κωμόπολη της επαρχίας Τεμένους με 5.409 κατοίκους το 2011 , σε υψόμετρο 400 μ. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της κοιλάδας που σχηματίζεται από το όρος Γιούχτας, που έχει υψόμετρο 811 μ.

Συνδέεται με το Ηράκλειο με δρόμο, μήκους 16 χλμ. Οι Αρχάνες αποτελούν δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, του οποίου αποτελούν την ιστορική έδρα.

Το Σπήλι είναι ορεινό, παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται 30 χλμ ΝΑ της πόλης του Ρεθύμνου. Αποτελεί πρωτεύουσα της δήμου Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνης, ενώ παλαιότερα αποτελούσε πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Το Σπήλι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στο κέντρο σχεδόν του νομού σε δυτική πλαγιά του βουνού Κέδρου, που αποτελεί νοτιοδυτική προέκταση του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 430 μ, το οποίο τροφοδοτεί με τις πηγές του το χωριό με τρεχούμενα νερά.

Στην πλατεία του χωριού βρίσκονται ψηλά αιωνόβια πλατάνια καθώς και μία κρήνη με 25 λεοντοκέφαλες βρύσες, από τα στόματα των οποίων ρέει νερό

daynight.gr Παραγωγή βίντεο: travelsightseeingma
eparxies