Δραματικές ώρες – Διασώστες έφτασαν στον Νορβηγό στα Λευκά Όρη

Δραματικές ώρες – Διασώστες έφτασαν στον Νορβηγό στα Λευκά Όρη

Δραματικές ώρες – Διασώστες έφτασαν στον Νορβηγό στα Λευκά Όρη

Κάτω από δραματικές συνθήκες η επιχείρηση διάσωσης του Νορβηγού ο οποίος εγκλωβίστηκε στην περιοχή των Λευκών ορέων μεταξύ του οροπεδίου Ασκύγου και της Ανώπολης Σφακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, μόλις είχε νυχτώσει όταν διασώστες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός.

Μόνο που ο περίπου 31 ετών Νορβηγός βρέθηκε σε τελείως διαφορετικό σημείο των Λευκών Ορέων απο εκείνο στο οποίο είχε εντοπιστεί αρχικά το στίγμα του.

Συγκεκριμένα, ενώ οι έρευνες εγίνοντο στην περιοχή πάνω απο την Ανώπολη κοντά στην κορυφή Γριάς Σωρός, τελικά εντοπίστηκε στην θέση Γούρνες, δηλαδή αρκετά πιό βόρεια και πιό κοντά στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διασώστες της Πυροσβεστικής κάτω απο ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες με την θερμοκρασία στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου, περπατώντας με κίνδυνο στο παγωμένο χιόνι προσπαθούν να κατεβάσουν τον διασωθέντα προς την περιοχή του Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στο Μελιδόνι – Χιλιομοδού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο 31χρονος, πρέπει να μετακινήθηκε σε χαμηλότερο υψόμετρο και έτσι έφτασε στο σημείο όπου τον βρήκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και ο Ορειβατικός Σύλλογος που γνωρίζει την περιοχή προκειμένου να παράσχει βοήθεια στις ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής.

Flashnews.gr