Δουλειά σε ελληνικό νησί: Πώς μοιάζει ένα τυπικό σπίτι εργαζομένου στη φετινή σεζόν

Δουλειά σε ελληνικό νησί: Πώς μοιάζει ένα τυπικό σπίτι εργαζομένου στη φετινή σεζόν

Μπορεί ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη Μύκονο, στη Σαντορίνη ή στην Κρήτη να μοιάζει ειδυλλιακό για κάποιον, όμως, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις συνθήκες εκεί γρήγορα αλλάζει γνώμη.

aeweb

Το φετινό Πάσχα θύμισε κάτι από τα παλιά. Ο κόσμος άφησε τα αστικά κέντρα και γέμισε τα πλοία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, αναζητώντας μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά από την καθημερινότητα. Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό να «φεύγουν» τις επόμενες ημέρες, είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα ζήσουμε αντίστοιχες καταστάσεις.

Μόνο που στη φετινή σεζόν υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Τι κι αν ο χρόνος για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου μετράει αντίστροφα; Οι επιχειρηματίες ψάχνουν με το κιάλι τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τα μαγαζιά τους, καθώς οι νέοι δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να πάρουν την απόφαση να φύγουν για σεζόν σε κάποιο νησί.

Μπορεί να φαίνεται «ειδυλλιακό» για κάποιους το να δουλέψουν για τέσσερις ή πέντε μήνες μακριά από την Αθήνα, όμως, η αλήθεια είναι πως ορισμένες φορές οι συνθήκες που συναντούν εκεί είναι πολύ χειρότερες από αυτό που φαντάζονταν. Ειδικά τα σπίτια, τα οποία τους δίνονται από τους εργοδότες τους, για να μείνουν όλο αυτό το διάστημα.

Ένα video στο Tik Tok που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, μάς ξενάγησε στο εσωτερικό ενός τυπικού σπιτιού που δίνεται σε έναν εργαζόμενο της καλοκαιρινής σεζόν σε ελληνικό νησί. Το συγκεκριμένο video το ανέβασε μια εργαζόμενη που έχει φύγει φέτος για σεζόν στην Κρήτη. Πάντως φαίνεται πως το σπίτι φαίνεται ΟΚ, αν κρίνουμε από τα σχόλια που έχουν αφήσει άλλοι χρήστες της πλατφόρμας από δικές τους εμπειρίες.

Ανάμεσα στα πράγματα που δεν έβγαζαν εξήγηση στο σπίτι που μένει στη φετινή σεζόν ήταν τα χαρτόνια στα παράθυρα για να μην μπαίνει φως, το πάπλωμα μπροστά από την μπαλκονόπορτα για να μην εισέλθουν τα έντομα, τα χτιστά κρεβάτια και οι παλιές ντουζιέρες.

Το χιουμοριστικό video ξεπέρασε τις 200.000 προβολές, με δεκάδες χρήστες να ζητούν και part 2, κάτι που δεν αρνήθηκε η δημιουργός του.

gazzetta