Δήμος Χανίων: Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αγορά;

Δήμος Χανίων: Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αγορά;

Δήμος Χανίων: Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αγορά;

Τα γιορτινά της ετοιμάζεται να φορέσει η πόλη, με τον Δήμο Χανίων να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς από τις αρχές του Δεκέμβρη και ήδη γίνονται γνωστά τα πρώτα σχέδια για τη γιορτινή σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η συνδιοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων μαζί με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον ΔΟΚΟΙΠΠ.

Για τη φετινή διοργάνωση οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποφασίσει τη δημιουργία ενός μεγάλου, καινούργιου πάρκου μέσα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με παγοδρόμιο, δράσεις για παιδιά, κατασκευές και παιχνίδια, το οποίο θα παρέχει δωρεάν ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα, διάφορα άλλα σημεία εντός της πόλης θα επιλεγούν για να στεγάσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στις περιαστικές περιοχές.

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου σηματοδοτείται με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς, όπως είπε ο κ. Γιαννακάκης το οποίο προσανατολίζεται να γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Όσον αφορά, στον στολισμό της πόλης ο αντιδήμαρχος ανέφερε ο στόχος για φέτος είναι να αξιοποιηθεί στο καλύτερο δυνατό η δημιουργικότητα και οι ικανότητες των αρμόδιων ιδιαίτερα σε σημεία της πόλης που ήταν λίγο παραγκωνισμένα τα προηγούμενα χρόνια.

Για το πως θα γίνει ο ιδανικός σχεδιασμός ωστόσο, ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε πως πρέπει να γίνει μια συνολική συζήτηση αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε να οργανώνεται χρόνο με τον χρόνο καλύτερα τόσο ο στολισμός ώστε και η συνολικά οι δράσεις.

zarpanews.gr