Δηλώθηκε εξαφάνιση στα Χανιά, βρέθηκε νεκρός στο Λασίθι

Δηλώθηκε εξαφάνιση στα Χανιά, βρέθηκε νεκρός στο Λασίθι

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για Φιλιππινέζο άνδρα ηλικίας 38 ετών (οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν 30χρονο) ο οποίος είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να παρακολουθήσει επαγγελματικό συνέδριο στο Ηράκλειο, το οποίο έλαβε χώρα 25- 28 Μαΐου 2022.

Αμέσως μετά το συνέδριο ο 38χρονος Φιλιππινέζος επρόκειτο να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Κρήτη με προορισμό την Αγγλία. Μία γυναίκα ηλικίας 48 ετών μετέβη στα Χανιά όπου στις 2 Ιουνίου 2022 δήλωσε την εξαφάνιση του 38χρονου, αφού ποτέ δεν έφθασε στην Αγγλία όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί.

Η εν λόγω γυναίκα δήλωσε στην Ελληνική Αστυνομία όλα τα παραπάνω καθώς και ότι ήταν επαγγελματικοί συνεργάτες με τον 38χρονο. Αμέσως μόλις δηλώθηκε η εξαφάνιση του 38χρονου η Αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες σε όλη την Κρήτη για τον εντοπισμό του.

Στις 3 Ιουνίου 2022 βρέθηκε πτώμα άνδρα στα βράχια πλησίον της παραλίας Πελεγρίνα στη νήσο Χρυσή. Το πτώμα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη νεκροψία/ νεκροτομή.

Εκεί, μετά τις κατάλληλες ενέργειες και σε αγαστή συνεργασία των ιατροδικαστών με την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του πτώματος και αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνδρα η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι το σακίδιο του 38χρονου βρέθηκε μέσα στο πλοίο με το οποίο είχε μεταβεί στη νήσο Χρυσή, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα κάτω υπό ποίες συνθήκες και για ποιο λόγο ο άνδρας εγκατέλειψε την εργασία του και το προγραμματισμένο ταξίδι στην Αγγλία και βρέθηκε στη νήσο Χρυσή, νότια της Κρήτης.