Δικαίωση για την χήρα του Λαζαρίδη

Δικαίωση για την χήρα του Λαζαρίδη

Δικαίωση για την χήρα του Λαζαρίδη

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο ήλθε η δικαίωση για την χήρα του Στάθη Λαζαρίδη, Μαρία, καθώς μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου απαλλάχτηκε από χρέος που έφτανε τα 15 χιλιάδες ευρώ!

Το συγκεκριμένο ποσό όφειλε η σύζυγος του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού στον ασφαλιστικό φορέα του, για έξοδα νοσηλείας δικά του αλλά και των συνοδών του.

Ωστόσο, η Μαρία δεν είχε τα χρήματα αυτά… ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλώνει μόνη της την κόρη της, από το 2015, όταν ο Στάθης έχασε τη ζωή του, έμεινε ορφανή από πατέρα. Τελικά, όλα πήγαν καλά και εκείνη απαλλάχτηκε από το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα στον αυχένα τον Νοέμβριο του 2007 όταν σε μια αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά, οι δυνάμεις της αστυνομίας έπεσαν σε ενέδρα από άτομα που τους πυροβόλησαν, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο ίδιος και oι συνάδελφοί του επέβαιναν σε 12 τζιπ ότανδέχτηκαν καταιγισμό πυρών ενώ πήγαιναν για να κάνουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο Στάθης δέχθηκε μια σφαίρα από Καλάσνικοφ για να παραμείνει ζωντανός νεκρός. Από τότε δεν είχε επαφή με το περιβάλλον παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις και την ιατρική φροντίδα.

Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε, και άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε ηλικία 35 ετών. Να σημειωθεί ότι σαράντα ημέρες πριν από την τραγική στιγμή που τραυματίστηκε ο ειδικός φρουρός είχε γίνει πατέρας. Η κόρη του είναι σήμερα 9 χρόνων…

Η πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη, σε κέντρο αποκατάστασης, στο Ισραήλ, αλλά η νοσηλεία δεν είχε αποτέλεσμα.

star.gr