Διαρκής αναβάθμιση υποδομών για το νοσοκομείο Χανίων

Διαρκής αναβάθμιση υποδομών για το νοσοκομείο Χανίων

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης και αντικατάστασης δαπέδων στις κλινικές του 4ου ορόφου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και ήδη ξεκίνησαν τα αντίστοιχα έργα στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Mιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Α’ Παθολογική κλινική στην οποία ήδη ξεκίνησαν τα έργα θα φιλοξενηθεί προσωρινά στον 4ο όροφο του νοσοκομείου και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στον 3ο όροφο. Οι εργασίες στον 3ο όροφο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουλίου».

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχει ενταχθεί το έργο αναδιαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προϋπολογισμού 1.811.000 ευρώ και όπως ανέφερε ο κ. Μπέας αυτή την περίοδο «αναμένεται να υποβάλουμε πρόταση στο ΤΑΙΠΕΔ για τις οριστικές μελέτες. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2025. Ακόμα ένα μεγάλο έργο είναι η αντικατάσταση του δικτύου των σωληνώσεων και στους πέντε ορόφους του νοσοκομείου, το οποίο έχει επίσης ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης»

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού δύο χειρουργικών αιθουσών ενώ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας Γ’ κάμερας και αναμένονται το επόμενο διάστημα τα εγκαίνια.