Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για την ασφαλή μετακίνηση τους μέσω του ΒΟΑΚ (Photos)

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για την ασφαλή μετακίνηση τους μέσω του ΒΟΑΚ (Photos)

Έξω από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων βρέθηκαν νωρίς το πρωί οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κατά πόσο είναι ασφαλής η μετακίνησή τους μέσω του ΒΟΑΚ μετά τη θεομηνία, ενώ -όπως λένε- κανείς δεν παίρνει την πολιτική ευθύνη να δεσμευτεί για την ασφάλειά τους.

Οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν ιδιαίτερα όπως δηλώνουν για τη σωματική τους ακεραιότητα σε κύριο ρόλο, αφού η μοναδική διέλευση στην ενδοχώρα του νομού και προς τα δυτικά γίνεται αποκλειστικά μέσω της Εθνικής οδού, η οποία ωστόσο έχει υποστεί επίσης μεγάλες φθορές από την κακοκαιρία, καθιστώντας αμφίβολη την ασφαλή διέλευση.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Σεραφείμ Ρίζος λόγο της μη ασφαλούς διέλευσης και του ότι δεν υπήρχε καμία εγγύηση από την πλευρά της πολιτείας για το αν συμβεί κάτι στους συναδέλφους, ζητήθηκε η κάλυψη από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για το ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία και εξασφαλίστηκε και η πληρωμή των αναπληρωτών.

Επίσης ζητήθηκε η διαβεβαίωση από την Αντιπεριφέρεια πως υπάρχει ασφαλής διέλευση για να πάνε οι εκπαιδευτικοί σε Κίσσαμο και Σέλινο και η απάντηση του κ. Βουλγαράκη ήταν πως δεν υπάρχει ασφαλής διαδρομή.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αχιλλέας Ζορμπάς είπε ότι νωρίς το πρωί έγινε συνάντηση με τους προϊστάμενος των διευθύνσεων εκπαίδευσης για να υπάρξει κάλυψη των εκπαιδευτικών που δεν μπορούν να πάνε στις περιοχές Κισσάμου και Κανδάνου Σελίνου.

Επίσης τόνισε πως πρέπει να βγει μια ανακοίνωση από την Αντιπεριφέρεια που καθιστά τον δρόμο προς αυτές τις περιοχές μη ασφαλή.

Δήμαρχος Κισσάμου: Να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων

Ο Δήμαρχος Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης δήλωσε χτες το βράδυ για το θέμα πως όντως “η διέλευση από Κίσσαμο προς Χανιά και αντιστρόφως γίνετε μέσω της Εθνικής οδού παρουσία μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας και της αστυνομίας ως μοναδικής οδού”.

Σε όσους εκπαιδευτικούς ρωτούν περί μετακίνησης τους, ο Δήμαρχος ανέφερε πως “σε αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που πλήττουν τον Νόμο μας. Εάν ο οποιοσδήποτε θέλει να κρυφτεί πίσω από τυπικότητες, δικό του θέμα”.


zarpanews.gr