Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Delivery όπλων από δραπέτη των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων

Delivery όπλων από δραπέτη των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων

Με είκοσι ένοπλες ληστείες το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2016 συνδέει η Ασφάλεια Αττικής τον 36χρονο ομογενή από το Καζαχστάν, Γ.Χ., και τον 54χρονο συνεργό του Κ.Κ.

Συνελήφθησαν στο περιθώριο της μυστικής έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα και της νεαρής Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, την Πέμπτη, σε Ηλιούπολη και Αγιο Δημήτριο αντίστοιχα. Πρόκειται για κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν καθώς έχουν συμμετάσχει –εκτός από ένοπλες ληστείες– σε ανθρωποκτονίες και απαγωγές, ενώ ανήκουν στο περιβάλλον του νούμερο ένα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ειδικά ο 36χρονος Γ.Χ. που συνελήφθη για 20 ένοπλες ληστείες, κυρίως σε σούπερ μάρκετ της Αττικής, ήταν γνωστός στις «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έμπειροι σε θέματα τρομοκρατίας, αναφέρουν ότι ο 36χρονος δραστηριοποιούνταν ως «delivery» όπλων, τόσο για λογαριασμό του «Επαναστατικού Αγώνα» όσο και στη συνέχεια για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πιθανολογείται ότι μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς, στην Κρήτη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αναζητήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διεξήγαγε έρευνα –παράλληλα με εκείνη της Ασφάλειας– για τον εντοπισμό του. Κατά τη διάρκειά της, βρέθηκαν στοιχεία που τον συνέδεαν με την Πόλα Ρούπα.

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, την οποία οργάνωσε ο νούμερο ένα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Απέδρασε το φθινόπωρο του 2015 από αγροτικές φυλακές Αγιάς παραβιάζοντας τακτική άδεια.

kathimerini.gr