Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 7 αντλιοστάσια στα Χανιά, κίνδυνοι για την υδροδότηση

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 7 αντλιοστάσια στα Χανιά, κίνδυνοι για την υδροδότηση

Αδιαφορώντας για το αν θα μείνουν χωρίς νερό χιλιάδες πολίτες, η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης σε επτά αντλιοστάσια του ΟΑΔΥΚ καθώς αρνείται την ρύθμιση των οφειλών που ζητά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.

Πρόκειται για αντλιοστάσια από την μιαν άκρη του Νομού Χανίων έως την άλλη, μεταξύ των οποίων είναι τα αντλιοστάσια σε Μυλωνιανά, Βλητέ, Κουρνά, Νεριανά, Πατελάρι, Ζούρμπου.


Μέχρι τώρα το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και μια εβδομάδα, αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές λύσεις και χάρη στις προσπάθειες των Δήμων προκειμένου να μην μείνουν χωρίς ύδρευση οι περιοχές.

Για παράδειγμα, από την διακοπή στην ηλεκτροδότηση στο αντλιοστάσιο του Βλητέ, θα έπρεπε να μείνει χωρίς νερό ολόκληρο το Ακρωτήρι με πληθυσμό 15.000 κατοίκων και με «ευαίσθητες» εγκαταστάσεις όπως το αεροδρόμιο Χανίων και τις στρατιωτικές βάσεις.

Το θέμα αντιμετωπίζεται προσωρινά χάρη στις προσπάθειες της ΔΕΥΑΧ καθώς όπως είπε στο Flashnews.gr η αντιπρόεδρος της επιχείρησης κα Νίκη Αποστολάκη, ενεργοποιήθηκε ένας παλαιός αγωγός ύδρευσης και με την προσθήκη δεύτερης γεννήτριας διοχετεύεται νερό στο Ακρωτήρι από την δεξαμενή του Αγ.Ιωάννη. 

Όμως η λύση αυτή είναι προσωρινή και οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού.

Επίσης η ΔΕΥΑΒΑ αλλά και άλλοι δήμοι στους οποίους υπάρχουν αντλιοστάσια στα οποία η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, προς το παρόν εξασφαλίζουν ποσότητες νερού ύδρευσης μέσω άλλων γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΟΑΔΥΚ κ.Μάρκο Πατρελάκη, το συνολικό χρέος προς την ΔΕΗ ανέρχεται σε 800.000 ευρώ και ο Οργανισμός έχει ζητήσει από την επιχείρηση να καταβληθούν άμεσα οι 200.000 ευρώ, και τα υπόλοιπα σε έξη δόσεις των 100.000 κάθε μήνα.

Όμως η ΔΕΗ ζητά την άμεση καταβολή 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν διαθέτει σήμερα ο ΟΑΔΥΚ.

Για το θέμα αυτό υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και προέδρου του ΟΑΔΥΚ κ.Θανάση Καρούντζου, εκπρόσωπος του οποίου έχει μεταβεί σήμερα στην Αθήνα όπου συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ Flashnews