Έκαναν …αξιοθέατο το ναυάγιο του Costa Concordia

Έκαναν …αξιοθέατο το ναυάγιο του Costa Concordia

Αυξημένη ροή τουριστών παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στον τόπο όπου σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία με το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν το σημείο του ναυαγίου και να απαθανατίσουν με κάθε τρόπο το άψυχο …κουφάρι του πλοίου.

Αυτό ωστόσο έχει εξοργίσει πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής και οι τοπικοί φορείς ζητούν να σταματήσει η ροή αυτού του είδους τουριστών.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η υπεύθυνη του εξωραϊστικού συλλόγου του νησιού Τζίλιο, Σαμάνθα Μπρίτσι, η οποία τόνισε: «Έχουν φτάσει κάποιοι τουρίστες που είχαν ως μόνο κίνητρο την περιέργεια, αλλά εμείς ευχόμαστε το φαινόμενο αυτό να σταματήσει. Θέλουμε να έρχονται επισκέπτες που θέλουν να δουν τις ομορφιές του νησιού μας και όχι με μόνο κίνητρο την παθολογική βούληση και περιέργεια να βρεθούν στον τόπο ενός τραγικού συμβάντος».

Εντωμεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε γνωστό ότι οι Ιταλοί διασώστες εντόπισαν τη σορό μιας γυναίκας στο ναυάγιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 12.

star.gr