Το προφυλακτικό δεν κόβει την απόλαυση στο σεξ

Το προφυλακτικό δεν κόβει την απόλαυση στο σεξ

Σύμφωνα με νέα μελέτη η χρήση του προφυλακτικού δεν περιορίζει την απόλαυση στο σεξ.

Στη μελέτη, που διεξήχθη από το Τμήμα Εφηρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, αξιολογήθηκαν οι ερωτικές συνήθειες χιλιάδων ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 59 ετών και το συμπέρασμα ήταν πως το σεξ με προφυλάξεις είναι εξίσου απολαυστικό με το σεξ χωρίς αυτές.

Για την ακρίβεια η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία στη διατήρηση της στύσης όταν τα φοράνε, ενώ δεν μειωνόταν και η απόλαυση που ένιωθαν από τη σεξουαλική επαφή.

Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και στις γυναίκες, οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν καν να πουν εάν ο σύντροφός τους χρησιμοποιούσε προφυλακτικό με ή χωρίς λιπαντικό, διότι δεν επηρεαζόταν η απόλαυση που αποκόμιζαν από το σεξ.

Στην πραγματικότητα, εκείνες που δεν ήταν σίγουρες για τη χρήση του λιπαντικού ήταν υπερδιπλάσιες για εκείνες που ήταν σίγουρες (26,6% των εθελοντριών έναντι 11,4% αντιστοίχως).

Το γεγονός αυτό αποδίδεται από τους ερευνητές στο ότι οι άνδρες είναι συνήθως αυτοί που αγοράζουν τα προφυλακτικά και τα λιπαντικά, οπότε οι ερωτικές τους σύντροφοι δεν ξέρουν επακριβώς τις λεπτομέρειες.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ερευνητές είναι σημαντικό να εξοικειωθούν περισσότερο οι γυναίκες με τα προφυλακτικά, ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά στην ασφάλεια τους.

Οι ερευνητές συμπληρώνουν στο άρθρο τους ότι σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εξαπλώνονται ασταμάτητα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει κανείς τους λόγους για τους οποίους οι νέοι χρησιμοποιούν ή αποφεύγουν το προφυλακτικό, καθώς και το πώς νιώθουν όσοι το χρησιμοποιούν, ώστε να ενθαρρυνθούν και άλλοι να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

nooz.gr