Χρυσό μετάλλιο για την Κρητικιά Μαρία Πρεβολαράκη στη Βουλγαρία (φωτο)

Χρυσό μετάλλιο για την Κρητικιά Μαρία Πρεβολαράκη στη Βουλγαρία (φωτο)
aeweb

Η «Κυρία της Ελληνικής Πάλης» ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο 2022, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση, αποδεικνύοντας πως ήταν είναι και θα είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες στην κατηγορία των 53 κιλών στο ιστορικό τουρνουά Νταν Κολόφ και Νικόλα Πετρόφ στη Βουλγαρία.

Η Μαρία Πρεβολαράκη στην πρώτη της συμμετοχή σε τουρνουά στο νέο έτος, έδειξε πως επέστρεψε για τα καλά στην αγωνιστική δράση, αφήνοντας πίσω της τον τραυματισμό και το χειρουργείο που έκανε στο γόνατο, κερδίζοντας στη γειτονική χώρα εκτός από το χρυσό μετάλλιο και τη διάκριση της καλύτερης αθλήτριας του τουρνουά.

Στον τελικό νίκησε την Σουηδέζα Μπέργκμαν με 4-1 και σήκωσε για μία ακόμα φορά στο ψηλότερο σημείο την ελληνική σημαία και έκανε τον εθνικό ύμνο να ακουστεί.

Στον πρώτο γύρο η Πρεβολαράκη επικράτησε με τεχνική υπεροχή της Μολδαβής Σαμόιλ, ενώ στον ημιτελικό με 4-1 προσπέρασε και το εμπόδιο της Ντένες από την Ουγγαρία. Στο τρίτο ματς η «Κυρία της Ελληνικής Πάλης» επικράτησε της Μπλάιβας από την Γερμανία με 10-0 και έτσι οδηγήθηκε στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου.