Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κρητικιά Γαβριέλλα Παπαδάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (video)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κρητικιά Γαβριέλλα Παπαδάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (video)

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γαβριέλλα Παπαδάκη στο καλλιτεχνικό πατινάζ, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Μάγεψε στον πάγο η ελληνικής καταγωγής Γαβριέλλα Παπαδάκη. Μετά από ένα απίστευτο πρόγραμμα που βαθμολογήθηκε συνολικά με 226.98 βαθμούς, κατέκτησε την πρώτη θέση στο καλλιτεχνικό πατινάζ και το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

H γεννημένη στο Κλερμόν της Γαλλίας αλλά με ρίζες από την Ελλάδα, Γαβριέλλα Παπαδάκη, ένα από τα μεγάλα φαβορί του αθλήματος, ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο κάνοντας τη χώρα για άλλη μια φορά περήφανη!

Η 26χρονη αθλήτρια με το σύντροφο και παρτενέρ της, Γκιγιόμ Σιζερόν, έχει αναδειχθεί δεύτερη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια (2015, 2016, 2018, 2019) και πέντε συνεχόμενες φορές Ευρωπαία πρωταθλήτρια (2015–2019), μεταξύ των σπουδαίων επιτευγμάτων στην καριέρα της.

Ο πατέρας της είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κρήτη. Μετακόμισε από τη Γαλλία στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ στον Καναδά, στις 14 Ιουλίου 2014.

Πηγή: ieidiseis.gr