Χανιώτης επιστρέφει 40 ευρώ σε μπαρ 11 χρόνια μετά!

Χανιώτης επιστρέφει 40 ευρώ σε μπαρ 11 χρόνια μετά!

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που μας ανοίγουν την ψυχή διάπλατα. Είναι από τα περιστατικά που μας κάνουν περήφανους για το ήθος ορισμένων σύντεκνών μας.

Πριν σας γράψουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται (αν και ο τίτλος εξηγεί από μόνος του…), ας θυμηθούμε όλοι μαζί εκείνο το ανέκδοτο όπου ένα σαλιγκάρι πάει σε ένα μπαρ, παραγγέλνει ένα ουίσκι, αντ’ αυτού δέχεται κλωτσιά από τον μπάρμαν, εκσφενδονίζεται στην άλλη γειτονιά και 10 χρόνια μετά επιστρέφει για να του πει: “Γιατί το έκανες αυτό;

Η περίπτωση στην οποία θα αναφερθούμε, ωστόσο, δεν είναι ανέκδοτο. Είναι μία καθημερινή ιστορία, (την οποία πρωτοδιαβάσαμε χθες στο zarpanews) αποτυπωμένη σε ένα συγκινητικό γράμμα που έλαβε ο εκ των ιδιοκτητών του μπαρ “ΣΥΝΑΓΩΓΗ”, Μάνος Ρουμελιωτάκης.

Μία επιστολή από για έναν παλιό πελάτη, πολύ παλιό, ο οποίος επέλεξε να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες 40 ευρώ, μόλις 11 χρονάκια από την ημέρα που τα έβαλε στην τσέπη του κάνοντας τα στραβά μάτια. Ας είναι…

Όπως ανέφερε στην επιστολή του, ήταν πριν από μία δεκαετία, όταν ένα ραντεβού αποδείχτηκε ιδιαίτερα κερδοφόρο για τον ίδιο (στα χαρτιά, για την αγάπη ποτέ δεν μάθαμε), αφού, όπως αποκάλυψε μετά μεταμέλειας ο αποστολέας, ένα λάθος του bartender τον έκανε πλουσιότερο κατά 40 ευρώ. Ο ίδιος πλήρωσε τον λογαριασμό των 60 ευρώ (ήταν πριν μπει για τα καλά η κρίση στη χώρα) με ένα 50άρικο και ένα 10άρικο, ο υπάλληλος του μπαρ νόμιζε πως ήταν δύο 50άρικα και κάπως έτσι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας βγήκε κερδισμένος από εκείνο το ραντεβού.

Σήμερα, 11 χρόνια μετά από εκείνο το “εκλεπτυσμένο πιστόλι“, ο Χανιώτης φίλος μας επέστρεψε, όχι για να ζητήσει αλλά για να επιστρέψει τα ρέστα στους ιδιοκτήτες του μπαρ. Με ένα συγκινητικό γράμμα, τους υπενθύμισε κάτι που ενδεχομένως να μη γνώριζαν ούτε οι ίδιοι, ζητώντας τους να δεχτούν τα λεφτά του(ς).

Η πράξη του Αριστοτέλη (όπως ονομάζεται) μάλιστα, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη διοίκηση της Συναγωγής, με τη συνιδιοκτήτρια Μαρίνα Μανωλαρακη, να τη γνωστοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων έγραψε:

Αυτό το γράμμα με 40€ ήρθε από ένα άνθρωπο που δεν γνωρίζω . Τον Αριστοτέλη . Ήρθε την στιγμή που είχα χάσει την πίστη μου στους ανθρώπους. Αριστοτέλη σε Ευχαριστώ όχι για τα λεφτά. Σε ευχαριστώ γιατί μου ξανά έδωσες την ελπίδα”.