Χανιώτης έφτιαξε εικονοστάσι στη μνήμη της άτυχης Βιολέτ – Είχε χάσει τη ζωή της στο Ελαφονήσι (φωτο)

Χανιώτης έφτιαξε εικονοστάσι στη μνήμη της άτυχης Βιολέτ – Είχε χάσει τη ζωή της στο Ελαφονήσι (φωτο)

Όλοι είχαμε παρακολουθήσει την υπόθεση της 29χρονης Γαλλίδας, Βιολέτ Γκιγκανό, της νέας γυναίκας που πέθανε από θερμοπληξία, ενώ διέσχιζε το μονοπάτι που συνδέει τον Κριό με το Ελαφονήσι.

aeweb

Στον τόπο που άφησε την τελευταία της πνοή, τοποθέτησε ένα εικονοστάσι στη μνήμη της ο Μιχάλης Κουφάκης, ιδιοκτήτης της καντίνας στην παραλία στον Κριό.

Χανιά: Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε η 29χρονη Γαλλίδα που αγνοείτο

Η δημοσιογράφος, Ευτυχία Πενταράκη, ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να επικοινωνήσει με την Πρεσβεία της Γαλλίας και την οικογένεια της άτυχης κοπέλας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι συναινούν στην πρωτοβουλία του Μιχάλη Κουφάκη.

Το εικονοστάσι που τοποθέτησε ο κ. Κουφάκης / Φωτό ertnews.gr

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Κουφάκης ανέφερε ότι ο άδικος χαμός μιας τόσο νέας κοπέλας, τον έχει συγκλονίσει. Δηλώνει μάλιστα ότι κάθε χρόνο θα τελεί τρισάγιο στη μνήμη της στο σημείο που έγειρε αποκαμωμένη στο χώμα και έφυγε από τη ζωή.

 

Δέκα λεπτά δρόμος χώριζε την Βιολέτ από τον χώρο που είχε αφήσει το αυτοκίνητό της. Η παράκαμψη που επιχείρησε βγαίνοντας από το μονοπάτι, αποδείχθηκε μοιραία.

Όμως δεν μπορεί παρά να συγκινεί, η ευαισθησία και η τρυφερότητα ανθρώπων σαν τον Μιχάλη Κουφάκη, που μέσα και από τις πιο σκοτεινές στιγμές πένθους, δίνουν μια αχτίδα ελπίδας, ότι δεν ζούμε σε εποχή που κυριαρχούν η λήθη και η αδιαφορία.

Ο κ. Κουφάκης / Φωτό ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr