Χανιά: Ζευγάρι νεόνυμφων στην παραδοσιακή στράτα με τους «Βιγλάτορες» (φωτο – video)

Χανιά: Ζευγάρι νεόνυμφων στην παραδοσιακή στράτα με τους «Βιγλάτορες» (φωτο – video)

Η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας», το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, στους δρόμους των Χανίων, που διοργανώνεται κάθε Τρίτη από τον Δήμο Χανίων με την συμμετοχή των παραδοσιακών συλλόγων συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου ήταν η σειρά του Παραδοσιακού Συλλόγου Χανίων «Βιγλάτορες» να ξεκινήσει την «στράτα» από το νεώριο του Μόρο και περιδιαβαίνοντας το παραλιακό τμήμα να φτάσει μέχρι την πλατεία της Μητρόπολης.

Σκοπός της δράσης είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στον επισκέπτη.

Μόνο, που όταν τα μέλη του συλλόγου Βιγλάτορες με τις παραδοσιακές φορεσιές και τους μουσικούς, έφτασαν στο «Γιαλί τζαμισί» έγινε και ένα ξαφνικό συναπάντημα.

Ένα ζευγάρι νιόπαντρων οι οποίοι είχαν παντρευτεί την προηγούμενη Παρασκευή στο Ηράκλειο, ήρθαν σήμερα στα Χανιά για τις φωτογραφίες του γάμου, καθώς η γνωριμία τους ξεκίνησε από τα Χανιά.

Έτσι ο Νίκος και η Αλεξάνδρα ντυμένοι με τα ρούχα του γάμου, μόλις είδαν τους «Βιγλάτορες» δεν δίστασαν και μπήκαν στον χορό…..

Και η παραδοσιακή στράτα συνεχίστηκε προς την οδό Χάληδων και την πλατεία στην Μητρόπολη Χανίων, όπου οι «Βιγλάτορες» παρουσίασαν το έθιμο του κλήδονα.

flashnews.gr