Χανιά: Υπόθεση παράνομων γεννήσεων – Προσωρινά κρατούμενοι οι δυο γιατροί και δυο ακόμα κατηγορούμενοι (φωτό – video)

Χανιά: Υπόθεση παράνομων γεννήσεων – Προσωρινά κρατούμενοι οι δυο γιατροί και δυο ακόμα κατηγορούμενοι (φωτό – video)

Η απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελία για τους 8 συλληφθέντες στην υπόθεση παράνομων γεννήσεων στα Χανιά

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 24 ώρες, τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοινώθηκε η απόφαση για τους 8 συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων γεννήσεων στα Χανιά.

Ειδικότερα μετά από σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο 73χρονος γυναικολόγος και ο 44χρονος εμβρυολόγος. Παράλληλα προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν και δυο γυναίκες μια 44χρονη η οποία εργαζόταν ως γραμματέας και μια 37χρονη.

Ελεύθερες αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους η 28χρονη μαία, η 41χρονη βοηθός εμβρυολόγου, η 41χρονη που εργαζόταν σε έτερη κλινική καθώς και η 38χρονη με καταγωγή από τη Ρουμανία.

Στις τέσσερις γυναίκες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρουσίας μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και ο όρος της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Φρατζεσκάκης συνήγορος της 38χρονης γυναίκας με καταγωγή από τη Ρουμανία και της 41χρονης βοηθού εμβρυολόγου, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες τόνισε μεταξύ άλλων ότι « το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να γνωστοποιήσω μετά από αυτή την μαραθώνια απολογία είναι ότι πρόκειται για δικογραφία η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα νομολογιακά δεδομένα στο νομό. Γεγονός που θεωρώ ότι προκάλεσε μια ιδιαίτερη δυσκολία σε όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στη διαδικασία και θεωρώ ότι για αυτό το λόγο δικαιολογείται η άσκηση δίωξης που περιλαμβάνει τόσο βαριά κακουργήματα. Η άποψη της υπεράσπισης είναι ότι οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί δεν στοιχειοθετούνται και εκτιμώ αν όχι στο δικαστικό συμβούλιο, σίγουρα στο ακροατήριο οι περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες θα καταπέσουν.

Σχετικά με την σημερινή απόφαση που αφορά τις δυο εντολείς μου που αφέθησαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους καθώς επίσης ότι ακόμα δυο κατηγορούμενες αφέθησαν ελεύθερες αποτελεί μια ένδειξη ότι το κατηγορητήριο αποδυναμώνεται ως ένα βαθμό και στη συνέχεια αυτής της δίκης τα πράγματα θα μπουν στην πραγματική τους διάσταση».

Με τη σειρά του ο Άνθιμος Χριστοδουλίδης, συνήγορος της 28χρονης μαίας που αφέθηκε ελεύθερη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « ο ανάκρισης με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα δέχτηκαν τις εξηγήσεις μας και κατανόησαν ότι η πελάτης μου δεν είχε κάποια εμπλοκή και εκτελούσε απλώς τα καθήκοντα της και ουσιαστικά δεν είχε καμία γνώση για όποια ενδεχομένως πράξη προκύψει στο μέλλον».

Flashnews.gr