Χανιά: «Υποχωρεί» ο δρόμος στην Κακιά Στροφή (φωτο)

Χανιά: «Υποχωρεί» ο δρόμος στην Κακιά Στροφή (φωτο)

Χανιά: «Υποχωρεί» ο δρόμος στην Κακιά Στροφή (φωτο)
explore Chania

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το πρόβλημα που εδώ και χρόνια υπάρχει στην ΠΕΟ Χανίων-Κισάμου, στο ύψος της «Κακιάς Στροφής» στην περιοχή του Σταλού.

Η διάβρωση από τη θάλασσα έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα «σωθικά» του εδάφους κάτω από τον δρόμο.

Αποτέλεσμα είναι να εμφανιστεί μία μεγάλη τρύπα στο οδόστρωμα, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους επιβάτες τους.

Προς το παρόν το μόνο που έχει γίνει στο σημείο είναι να τοποθετηθεί μία κόκκινη κορδέλα, αυτό όμως αποτελεί ημίμετρο, μπροστά στο εμφανές πλέον σοβαρό πρόβλημα του δρόμου. 

87868910 220131852461641 828635152883122176 n

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ερωτώμενος για το θέμα τον περασμένο Ιανουάριο, από το kriti24.gr, είχε επισημάνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει: “Όπου η θάλασσα χτυπάει το κρηπίδωμα, υποσκάπτει και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, γιατί πρέπει να πας σε θεμελίωση πολύ μεγάλου βάθους για να το αντιμετωπίσεις ριζικά ή το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μειώσεις τον κυματισμό με έργα μέσα στη θάλασσα, το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο οικονομικά, ούτε και περιβαλλοντικά αποδεκτό. Θα δούμε τι θα κάνουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Έχουν γίνει τοιχία επί τοιχίων κατά διαστήματα, απαιτείται η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα συνέχεια”.

KAKIASTROFH10 1 1

Ελπίδες ότι το πρόβλημα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί, αντιμετωπίζοντας το γενικότερο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, κατά μήκος του Βόρειου Άξονα των Χανίων, από το Κολυμπάρι μέχρι τα Χανιά, δίνει η μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της Αντιπεριφέρειας το ΕΛΚΕΘΕ, που περιλαμβάνει μία σειρά από προτάσεις για έργα ανά περιοχή. Η μελέτη αυτή παρουσιάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στους φορείς των Χανίων.

Μέχρι να ξεκινήσουν όμως αυτά τα έργα, στο συγκεκριμένο τμήμα της ΠΕΟ, απαιτείται μία άπμεση παρέμβαση καθώς καθημερινά ο κίνδυνος για κάτι χειρότερο, συνεχώς μεγαλώνει.

kriti24.gr