Χανιά: Υπό κατάρρευση καμπαναριό στη Σπλάντζια (φωτο)

Χανιά: Υπό κατάρρευση καμπαναριό στη Σπλάντζια (φωτο)

Χανιά: Υπό κατάρρευση καμπαναριό στη Σπλάντζια (φωτο)

Με τον φόβο της κατάρρευσης του καμπαναριού του Αγίου Νικολάου ή και κάποιου σοβαρού ατυχήματος από την πτώση τμήματος του κωδωνοστασίου, ζουν καθημερινά οι άνθρωποι στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Την Πέμπτη το πρωί σημειώθηκε μια ακόμα πτώση από πέτρες και σοβάδες του παλιού ασυντήρητου καμπαναριού γεγονός που θορύβησε τους ανθρώπους της γειτονιάς.

«Από πέρυσι τον Φεβρουάριο το πρόβλημα που υπήρχε εδώ και χρόνια έχει γίνει πιο έντονο στο κωδωνοστάσιο. Συνέχεια πέφτουν πέτρες», επεσήμανε ο π. Μανώλης Μπλαζάκης και πρόσθεσε ότι παρότι έχουν γίνει επανειλημμένως εκκλήσεις προς τον Δήμο Χανίων, την Αρχαιολογία και άλλους φορείς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου ή έστω την λήψη βασικών μέτρων προστασίας.

«Όλοι το ξέρουν ότι είναι επικίνδυνο. Την μόνη όμως ανταπόκριση που έχουμε βρει είναι από το Πολυτεχνείο Κρήτης που ήρθαν μηχανικοί κι έκαναν αυτοψία. Το καμπαναριό είναι ετοιμόρροπο. Δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε χρήματα για να το φτιάξουμε», τόνισε ο π. Μανώλης και εξέφρασε την αγωνία του για τον κίνδυνο να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα καθώς καθημερινά περνάνε από το σημείο ντόπιοι, ξένοι επισκέπτες αλλά και παιδιά που ξεναγούνται στην παλιά πόλη.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο π. Μανώλης την περασμένη εβδομάδα επικοινώνησαν με τον Δήμο Χανίων προκειμένου να θέσουν το θέμα και περιμένουν ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζήτησαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα “Χ.ν.” κατ’ επανάληψη έχουν επισημάνει το πρόβλημα με ρεπορτάζ από το 2013 ακόμα. Ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει κι έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια προκαλώντας δικαιολογημένα την ανησυχία των περιοίκων αλλά και των επισκεπτών της πλατείας.

Χανιά: Υπό κατάρρευση καμπαναριό στη Σπλάντζια (φωτο) Χανιά: Υπό κατάρρευση καμπαναριό στη Σπλάντζια (φωτο) Χανιά: Υπό κατάρρευση καμπαναριό στη Σπλάντζια (φωτο)

Χανιώτικα νέα