Χανιά: “Βουλιάζει”ο Πλατανιάς από τουρισμό, αλλά αυξάνονται οι έκνομες πράξεις (φωτο)

Χανιά: “Βουλιάζει”ο Πλατανιάς από τουρισμό, αλλά αυξάνονται οι έκνομες πράξεις (φωτο)
aeweb

Η περιοχή του Πλατανιά είναι από εκείνες που αποτελούν “προτεραιότητα” των ξένων κυρίως, τουριστών ώστε να περάσουν τις διακοπές τους, καθώς συνδυάζεται η θάλασσα με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, σε έντονους ρυθμούς.

Για το λόγο αυτό εκτός από οικογένειες και ηλικιωμένους, ο Πλατανιάς αποτελεί τουριστικό προορισμό και για νέους που, σε πολλές περιπτώσεις, τα “δίνουν όλα” και φυσικά, είθισται (σε κάποιες περιπτώσεις) να ξεπερνούν το μέτρο της διασκέδασης.

Αυτό φυσικά είναι κάτι έως και φυσιολογικό και ο Πλατανιάς δεν είναι το μόνο μέρος που συμβαίνει…

Ωστόσο, κάτοικοι και καταστηματάρχες-επαγγελματίες της περιοχής που μένουν και δραστηριοποιούνται εκεί, μιλούν για ελλιπή αστυνόμευση, ειδικά τις μέρες της τουριστικής αιχμής, γεγονός που ενοχλεί και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί κινδύνους, αφού οι έκνομες πράξεις είναι αρκετές καθημερινά.

Τα περιστατικά μέθης για παράδειγμα είναι δεκάδες και το πρόβλημα μεγιστοποιείται, όταν αυτά τα περιστατικά οδηγούνται σε πράξεις βίας σε κεντρικά σημεία, είτε από ενήλικους, είτε ακόμα και από ανήλικους που σε πολλές περιπτώσεις, σέρνονται στους δρόμους!

Ένας κάτοικος μας κατήγγειλε ότι είδε στην οροφή του αυτοκινήτου του τρεις τουρίστες να ουρούν και να χοροπηδούν, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα ο ίδιος και να μιλά ο ίδιος για “ελλιπή αστυνόμευση”.

Ένας άλλος κάτοικος μας κατήγγειλε ότι την Κυριακή το βράδυ ένας αλλοδαπός κυκλοφορούσε εντελώς γυμνός σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10 το βράδυ, σε σημείο μεγάλης κίνησης, στην περιοχή του Γερανίου, μπροστά στα έντρομα μάτια ανθρώπων και παιδιών!

Πολλές φυσικά και άλλου είδους παραβατικές πράξεις, όπως για παράδειγμα, ένα περιστατικό διάρρηξης ξενοδοχείου, όπου δύο άτομα από το Πακιστάν εισέβαλλαν σε δωμάτιο και έκλεψαν ό,τι βρήκαν. Εν τέλει ένας εκ των δύο συνελήφθη.

Εκείνο που θέλουν οι κάτοικοι αλλά και οι καταστηματάρχες να τονιστεί είναι ότι η περιοχή του Πλατανιά πρέπει να αποτελεί “πόλο έλξης” των τουριστών, ωστόσο, η ακμή της εκάστοτε τουριστικής περιόδου κινδυνεύει να “τιναχθεί στον αέρα” όταν παραβατικές πράξεις “δίνουν και παίρνουν” χωρίς να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Οροφή αυτοκινήτου κατοίκου που λίγα λεπτά πριν ούρησαν μεθυσμένοι τουρίστες
Ανήλικοι στο κέντρο του Πλατανιά σε κατάσταση ακραίας μέθης.
Ανήλικος πεσμένος στον δρόμο “λιώμα” από το μεθύσι
Γυμνή τουρίστρια παρακαλεί για “κούρσα” ταξιτζή σε ώρα αιχμής στο κέντρο του Πλατανιά

Σημειώνουμε τέλος ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει πρόβλημα φωτισμού στη γέφυρα του Πλατανιά, σε ένα σημείο που διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος. Το πρόβλημα ανήκει στο δίκτυο της ΔΕΗ και μάλιστα ο δήμος Πλατανιά έχει ενημέρωσει σχετικώς αλλά ακόμα περιμένει τις αντίστοιχες ενέργειες της Επιχείρησης.

Πρόβλημα φωτισμού στη γέφυρα του Πλατανιά

Βασίλης Φουντουλάκης – flashnews.gr