Χανιά: Β. Κικίλιας: “Ενισχύεται το Νοσοκομείο με μοριακό αναλυτή για τεστ κορωνοϊου”(φωτο)

Χανιά: Β. Κικίλιας: “Ενισχύεται το Νοσοκομείο με μοριακό αναλυτή για τεστ κορωνοϊου”(φωτο)

Χανιά: Β. Κικίλιας: “Ενισχύεται το Νοσοκομείο με μοριακό αναλυτή για τεστ κορωνοϊου”(φωτο)

Για το τέλος άφησε την είδηση ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (4/7) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, τελευταίος σταθμός στην περιοδεία του στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

“Ανακοινώνω ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα έχουμε στο Νοσοκομείο Χανίων έναν μεγάλο μοριακό αναλυτή, ούτως ώστε να μπορεί πιο γρήγορα, πιο άμεσα και με πιο επιστημονικό τρόπο να γίνονται τα τεστ του κορωνοϊού στα Χανιά”, τόνισε στον επίλογο των δηλώσεών του ο Βασίλης Κικίλιας.

Είναι προφανές ότι τα “άστοχα” τεστ των τελευταίων εβδομάδων στα Χανιά έχουν θορυβήσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που με τον τρόπο αυτό θέλει να ενισχύσει το Νοσοκομείο Χανίων που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο μοριακό αναλυτή θα φτάνουν και τα (έως) 275 καθημερινά δείγματα τουριστών που θα αφίκνυνται στο αεροδρόμιο  Χανίων, καθημερινά.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τις 1200 και τις 25 στην Κρήτη.

Ο Υπουργός Υγείας επισήμανε επίσης ότι “για μας προτεραιότητα αποτελεί η ανθρώπινη ζωή. Όλοι από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο συμβάλλαμε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού”.

kiki 9

kiki 2

Υποδοχή από τους εργαζόμενους

Ο Βασίλης Κικίλιας έφτασε στο Νοσοκομείο Χανίων λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όπου εκεί τον υποδέχτηκαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων, όπου του εεπισήμαναν το πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας, σε κάθε περίπτωση επαγγελματική εξασφάλιση.

“Μιλήσαμε με τους εργαζομένους. Εμείς θα μεριμνήσουμε για όλους τους συμβασιούχους νοσηλευτές, επικουρικούς γιατρούς κτλ. Κοιτάζουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως τα ΕΣΠΑ για  να τους τακτοποιήσουμε όλους. Οι 5.000 χιλιάδες προσλήψεις που κάναμε το τελευταίο τρίμηνο δεν είναι μικρό πράγμα”, προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας.

kiki 7

kiki 6

Παρουσία του Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που κράτησε περίπου δύο ώρες. Σε αυτήν παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας ΒασίληςΔιγαλάκης, οι Βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και του Νοσοκοεμίου Χανίων καθώς επίσης και ιατρικό προσωπικό.

Εκεί αναλύθηκαν οι τρόποι μέσω των οποίων, το Νοσοκομείο Χανίων θα μπορεί να προσφέρει με τον πλέον ασφαλή και επιστημονικό τρόπο τις υπηρεσίες του στους πολίτες, σε μια δύσκολη υγειονομικά εποχή, λόγω του κορωνοϊού.

kiki 5

kiki 100

kiki 11

flashnews.gr