Χανιά: Τρίτος ογκολόγος στην Ογκολονική Κλινική του Νοσοκομείου

Χανιά: Τρίτος ογκολόγος στην Ογκολονική Κλινική του Νοσοκομείου

Την προσθήκη τρίτου ειδικού Ογκολόγου στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων ανακοίνωσε το Νοσοκομείο της πόλης μας σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το έργο του προσωπικού αλλά και παρέχοντας σημαντική βοήθεια στους ασθενείς, καθώς «έρχεται να βοηθήσει σημαντικά στο τιτάνιο έργο των δύο Ογκολόγων μας αλλά και του Νοσηλευτικού, Παραϊατρικου και του προσωπικού Διοικητικής Υποστήριξης του Νοσοκομείου μας!».

Ειδικότερα, στο Γ.Ν. Χανίων επισημαίνεται πως «νοσηλεύθηκαν στην Ογκολογική Κλινική σχεδόν 1.000 ασθενείς με πάνω από 3.500 Σύνολο Ημερών Νοσηλείας, ενώ στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (Χημειοθεραπείας) παρασχέθηκαν 3.400 νοσηλείες. Εξαιρετικά σημαντικό και το έργο του Κέντρου Ημέρας για την Ψυχολογική Στήριξη Ατόμων με Ογκολογικά Νοσήματα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Χανίων, με σχεδόν πάνω από 1.800 ραντεβού».

Όσον αφορά στη σημερινή μέρα, υπενθυμίζεται πως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Η Πρόληψη, η Έγκαιρη Διάγνωση, η Αποτελεσματική Θεραπεία και η Ανακουφιστικη Φροντίδα (Υψηλή Ποιότητα Ζωής) των Ογκολογικων Ασθενών είναι οι βασικοί πυλώνες βέλτιστης αντιμετώπισης του προβλήματος σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Όσον αφορά στην Πρόληψη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Who), η αποφυγή του καπνίσματος, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η τακτική άσκηση και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους καθώς η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών είναι μερικοί βασικοί τρόποι μείωσης του κινδύνου του καρκίνου.

Χανιώτικα νέα