Χανιά: Τουρίστας με κινητικά προβλήματα είχε ατύχημα στο παλιό λιμάνι (φωτο)

Χανιά: Τουρίστας με κινητικά προβλήματα είχε ατύχημα στο παλιό λιμάνι (φωτο)

Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι η τελευταία που η πόλη των Χανίων αποδεικνύεται απάνθρωπη λόγω της άθλιας πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ

aeweb

Οι καταγγελίες ανθρώπων που προσπαθούν να κινηθούν με καροτσάκια σε άθλια πεζοδρόμια με σπασμένες πλάκες, μικρές η μεγάλες λακκούβες, ή με πλήρη έλλειψη χώρου στο πεζοδρόμιο, είναι συχνές και στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μόνο που αυτή την φορά η καταγγελία δεν αφορά έναν οποιοδήποτε δρόμο της πόλης των Χανίων, αλλά την «βιτρίνα» της, το ενετικό λιμάνι.

Το μεσημέρι , ένας Γερμανός επισκέπτης που έχει την ατυχία να κινείται με ειδικό βοηθητικό καροτσάκι ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι, ξαφνικά το καροτσάκι του ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

‘Αμεσα ο άνθρωπος κάθισε σε παρακείμενο κατάστημα όπου τον βοήθησαν τοποθετώντας πάγο στο σημείο του χτυπήματος, το οποίο ευτυχώς δεν ήταν πολύ σοβαρό, αν και θα μπορούσε.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες , στο σημείο εκείνο υπάρχει ένα (από τα πολλά) καπάκι φρεατίου το οποίο δεν εφάπτεται της ασφάλτου με αποτέλεσμα οι ρόδες του καροτσιού να χτυπήσουν, να ανατραπεί και να πέσει ο άτυχος επισκέπτης της πόλης των Χανίων.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με καταγγελίες, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά αν και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι, δεν έχει γίνει το παραμικρό.

flashnews.gr