Χανιά: Τον μαχαίρωσε τρεις φορές επειδή νόμιζε πως του πήρε το τσαντάκι

Χανιά: Τον μαχαίρωσε τρεις φορές επειδή νόμιζε πως του πήρε το τσαντάκι

Τελεσίδικα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 44χρονου, κρίθηκε 38χρονος Έλληνας, σε υπόθεση που εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά.

Στον 38χρoνο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε σχέση με εννέα ετών πρωτόδικα, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Όπως αναφέρθηκε, μέσα από την φυλακή σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και βρίσκεται στο τρίτο έτος.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε συμβεί στις 2 Αυγουστου 2019 στις 5 τα ξημερώματα μέσα σε μπαρ σε περιοχή του Ρεθύμνου. Τότε, ο κατηγορούμενος είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε 44χρονο επειδή, βγαίνοντας από την τουαλέτα, τον είδε να κρατάει το τσαντάκι του και θεώρησε ότι θα του το κλέψει.

Όπως είπε, ο λόγος που βγήκε εκτός ελέγχου ήταν το γεγονός ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε.

«Νόμιζα πως πήγε να μου πάρει το τσαντάκι, είδα το μαχαίρι πανω στο μπαρ και τον χτύπησα. Αμέσως συνήλθα, κατάλαβα τι έκανα. Τον είδα να φεύγει, του λέω είσαι καλά να σε πάω στο νοσοκομείο; Μου λέει όχι είμαι εντάξει».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος επιτέθηκε στον 44χρονο με τρεις μαχαιριές, χωρίς ωστόσο να του προκαλέσει μόνιμες βλάβες.

zarpanews.gr