Χανιά: Τον διαμέλισε και τον εγκατέλειψε στον δρόμο, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου… (φωτο)

Χανιά: Τον διαμέλισε και τον εγκατέλειψε στον δρόμο, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου… (φωτο)

«Ένοχος» χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε από Πρωτοδικείο Χανίων ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε, σκότωσε, διαμέλισε και εγκατέλειψε έναν 66χρονο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 2018. Ο οδηγός αναζητούνταν από τις Αρχές για δύο ολόκληρες μέρες ενώ αφέθηκε να εννοηθεί κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς για το ίδιο αδίκημα είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για εγκατάλειψη και του επιβλήθηκε ποινή 4,5 φυλάκισης, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

aeweb

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 11:30 το βράδυ της 31 Δεκεμβρίου 2017, στην Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου, στην Παρηγορία (ΕΔΩ) ενώ την επόμενη μέρα, τόσο η κόρη του νεκρού όσο και οι Αρχές είχαν απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανάφερε: «Ήταν ώρα 11 το βράδυ και πήγα με τον γιο μου να πάρουμε μπαλόνια και τέτοια για την αλλαγή. Ο πεζός ήταν στη λωρίδα μου, είχαν φώτα τα αυτοκίνητα που έρχονταν από απέναντι και δεν τον είδα» Σε ερώτηση του Εισαγγελέα, για το εάν είχε πιει, απάντησε πως όχι ενώ παραδέχτηκε πως είχε δει τον άτυχο άντρα διαμελισμένο: «Είχε κομμένο πόδι αλλού το πόδι αλλού εκείνος» τόνισε.

Για την εγκατάλειψη σημείωσε πως έκλαιγε στο πίσω κάθισμα το 6χρονο παιδί του.

«Βιαζόταν να κάνει Πρωτοχρονιά ως είθιστε με την οικογένειά του. Στο σημείο δεν υπάρχει διάβαση πεζών. Ο παθών μπήκε στο οδόστρωμα, δεν τον είδε» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημειώνοντας ότι από την εγκατάλειψη δεν προήλθε επιπλέον ζημιά, αφού έτσι κι αλλιώς ήταν νεκρός.

Ακόμα τόνισε πως ο εντολές του «έδειξε μια συμπεριφορά ανθρώπινη» μετά το συμβάν, αφού ανέλαβε εξολοκλήρου τα έξοδα κηδείας ενώ προσκόμισε και την απόδειξη από το γραφείο τελετών.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά, πρόταση με την οποία συντάχθηκε το δικαστήριο ενώ συγγενείς του νεκρού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στο άκουσμα της απόφασης.

Φωτογραφίες από το συμβάν:

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη