Χανιά: To Ναυτικό Μουσείο Κρήτης γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας στο Φρούριο Φιρκά (φωτο)

Χανιά: To Ναυτικό Μουσείο Κρήτης γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας στο Φρούριο Φιρκά (φωτο)

Τα 50 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Πενήντα χρόνια προσπάθειας για τη διατήρηση και προβολή της ναυτικής παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.

«Όλοι οι φίλοι μας από τα Χανιά και όχι μόνο να γευτούν αυτή τη βραδιά συμμετέχοντας στη γιορτή μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ευελπιστούμε ότι η επόμενη γενιά του ναυτικού μουσείου θα συνεχίσει να προβάλει και να προσφέρει με τον ίδιο ζήλο και προσπάθεια» τόνισε ο πρόεδρος του μουσείου, Μανώλης Πετράκης το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του Φρουρίου Φιρκά όπου έγινε και η εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των διαφόρων επετειακών εκδηλώσεων, διοργανώνεται Συναυλία το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00, στον αύλειο χώρο του Φρουρίου “Φιρκά”, με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία θα συμπράξει με την εξαιρετική ορχήστρα ποικίλης μουσικής “Άσμωσις”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη.

Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού και σε ένα ατμοσφαιρικό τοπίο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα μουσικό “ταξίδι” με ξεχωριστές μουσικές μελωδίες του ελληνικού και του διεθνούς πενταγράμμου.

Το κοινό διασκέδασαν η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η ορχήστρα ποικίλης μουσικής “Άσμωσις”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη.

zarpanews.gr