Χανιά: Θλίψη στην τοπική κοινωνία – Έφυγε ο Στρατής Κουκουβιτάκης, γνωστός ως “Χότζας”

Χανιά: Θλίψη στην τοπική κοινωνία – Έφυγε ο Στρατής Κουκουβιτάκης, γνωστός ως “Χότζας”

Στον τελευταίο τόπο κατοικίας του, στο χωριό από όπου καταγόταν η οικογένεια του την Αράδαινα Σφακίων, οδηγήθηκε την περασμένη Κυριακή ο Στρατής Α. Κουκουβιτάκης, πιο γνωστός ως “Χότζας”.

Ο εκλιπών, πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία διέθετε για χρόνια καφέ – ψησταριά στη λεωφόρο Σούδας στο ύψος της “Χρυσοπηγής”.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το κατάστημα του ήταν πραγματικά ένα καταφύγιο για κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη. Ο ίδιος ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος και πρόσφερε ό,τι είχε και δεν είχε σε κάθε άνθρωπο που το είχε ανάγκη και χωρίς να το διαφημίζει και να το ανακοινώνει. Όποιος ήθελε δανεικά, όποιος είχε ανάγκη πήγαινε στον Στρατή» μας είπε ο κ. Νίκος Γιαννικάκης καλός φίλος του εκλιπόντα.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του “Χότζα” ο κ. Γιαννικάκης τόνισε πως «όταν ήταν μικρός, οι γονείς τον έστειλαν από την Αράδαινα στο Θέρισσο σε μια θεία του, γιατί τότε ήταν ενεργή η βεντέτα μεταξύ Κουκουβιτάκηδων και Τσόντων. Εκεί μεγάλωσε και στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα. Στην Αθήνα λειτούργησε ένα κατάστημα και, αφού παντρεύτηκε, γύρισε στα Χανιά και άνοιξε στη λεωφόρο Σούδας καφέ- ψησταριά και τη διατήρησε για πολλά χρόνια. Εκεί ήταν το στέκι όλων των δημοκρατικών ανθρώπων και ως γνήσιος Σφακιανός ήταν πάντα δίπλα στον αδύνατο. Η επιθυμία του ήταν να ταφεί στο χωριό καταγωγής του, την Αράδαινα Σφακίων κι έτσι έγινε την περασμένη Κυριακή σε στενό οικογενειακό περιβάλλον». Ο Στρατής Κουκουβιτάκης άνηκε στον “τροτσκιστικό” χώρο αλλά είχε καλές σχέσεις με ανθρώπους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις

Χανιώτικα νέα

Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του