Χανιά: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο που “έφυγε” από την ζωή

Χανιά: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο που “έφυγε” από την ζωή

Ένας σημαντικός άνθρωπος της εκπαίδευσης στα Χανιά, “έφυγε” από την ζωή.

Ο λόγος για τον αγαπητό δάσκαλο και διατελέσαντα Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Ιωάννη Λουπάκη, ο οποίος έφυγε ανήμερα της Εθνικής επετείου, σε ηλικία 73 ετών.

 Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο στις 12:00 στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Περιβόλια.

Ο Γιάννης Λουπάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εκπαιδευτικούς και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν όσοι τον γνώρισαν ή συνεργάστηκαν μαζί του.

Εδώ και τέσσερα χρόνια έδινε μία άνιση -όπως αποδείχθηκε- μάχη με την επάρατη νόσο, για την οποία κατά καιρούς «μιλούσε», μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια, ξεκινούσα τον αγώνα μου, απέναντι στον δύσκολο αυτόν εχθρό.
Σήμερα βρίσκομαι ξανά στο κρεββάτι του πόνου, με πείσμα πολύ, και όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει, ύστερα από θεραπεία των τελευταίων ημερών λόγω αδυναμίας.
Έτσι δεν μπορώ να προσευχηθώ αύριο στην γιορτή των τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης, στον Άγιο Νικόλαο Σπλάντζιας. Ήθελα να παρακαλέσω τους Αγίους μας να κάνουν καλά τους φίλους, τους συναδέλφους μου που υποφέρουν από τον καρκίνο σε όλη την Ελλάδα και όλους τους Χανιώτες και τους Κρητικούς που παλεύουν με την επάρατη αρρώστια.
Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι για την χάρη των Αγίων μας. Κι εγώ να είμαι με τα εγγονάκια μου, τον Γιάννη και το Σωτήρη που υπεραγαπώ και που κάθε βράδυ μου λένε από το τηλέφωνο “Πότε θα έρθεις στο σπίτι παππού”, και σπαράζει η καρδιά μου.