Χανιά: Θετικός σε τεστ κορωνοϊού ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

Χανιά: Θετικός σε τεστ κορωνοϊού ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

Χανιά: Θετικός σε τεστ κορωνοϊού ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

Το rapid test κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός επεφύλασσε δυσάρεστη είδηση, καθώς το αποτέλεσμα που έδειξε ήταν θετικό.

Αυτή φέρεται πως ήταν και η αιτία, εξαιτίας της οποίας δεν χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία την Κυριακή, στη Μητρόπολη των Χανίων.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για αποτέλεσμα rapid test και όχι του μοριακού (PCR) τεστ.

Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν λεπτομερής πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη και για το αν παρουσιάζει συμπτώματα, ωστόσο αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη.

Έπειτα από επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός δεν λειτούργησε την Κυριακή, με τη διευκρίνιση όμως ότι προγραμμάτιζε λειτουργία σε ναό στον Αποκόρωνα και όχι στη Μητρόπολη, την οποία δεν πραγματοποίησε λόγω των ελαφρών συμπτωμάτων που είχε εμφανίσει.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται σε καλή κατάσταση στην οικία του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ, στο οποίο επίσης υπεβλήθη.

Ακολουθεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Η πανδημία είναι μια ύπουλη ασθένεια και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα τον επισκεφτεί. Παρακαλώ την προσοχή σας και την προσευχή σας. Όλα θα πάνε καλά, να προσέχετε.

Επίσης ανακοινώνει ότι τα Γραφεία της Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά έως νεωτέρας και επειδή το συσσίτιο στεγάζεται στον ίδιο χώρο και αυτό θα κλείσει, θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Το συσσίτιο θα επαναλειτουργήσει όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί για την πανδημία του covid -1

zarpanews.gr