Χανιά: Τεστ κορωνοϊού στο παλιό νοσοκομείο

Χανιά: Τεστ κορωνοϊού στο παλιό νοσοκομείο

Χανιά: Τεστ κορωνοϊού στο παλιό νοσοκομείο
explore Chania

Από σήμερα Πέμπτη ξεκινά την λειτουργία του στο 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων, στον χώρο του παλιού νοσοκομείου, το κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό (covid center) στο πλαίσιο πανελλαδικού σχεδιασμού για αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, σε ειδικό θάλαμο κορωνοϊού (covid box) που έχει στηθεί στον αύλειο χώρο της δομής, θα λαμβάνονται δείγματα για τεστ κορωνοϊού από πολίτες που είτε παρουσιάζουν συμπτωματολογία ή τους έχει δοθεί επίσημη οδηγία από τον ΕΟΔΥ να υποβληθούν σε τεστ, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης γνωστού κρούσματος.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ και την κλινική εικόνα των ασθενών, θα προχωρά η εκτίμηση της κατάστασης και θα γίνονται οι ανάλογες συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό, φαρμακευτική αγωγή ή παραπομπή στο νοσοκομείο Χανίων.

Το κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ για την διενέργεια τεστ, απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού, στο πλαίσιο εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα και εφόσον υπάρχει ανάγκη, η λειτουργία της δομής να γίνει 24ωρη και να επεκταθεί πέραν των εργάσιμων ημερών.

ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΙ, ΒΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΔΑΝΟ

Με ανάλογο τρόπο λειτουργούν από σήμερα και τα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Βάμου και Κανδάνου, ώστε τα τεστ να διεκπεραιώνονται στην επαρχία και να μην απαιτείται η μετάβαση των πολιτών στα Χανιά εάν δεν υπάρχει λόγος νοσηλείας.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης περιλαμβάνει 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία μετατρέπονται επίσης σε covid centers, με στόχο να αναλάβει η πρωτοβάθμια υγεία μέρος της διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς ενόψει χειμώνα αναμένεται αύξηση των πολιτών που θα παρουσιάζουν συμπτώματα.