Χανιά: Τελευταία φορά που μπαίνουν αυτοκίνητα στην Πλατεία Κατεχάκη στο Λιμάνι

Χανιά: Τελευταία φορά που μπαίνουν αυτοκίνητα στην Πλατεία Κατεχάκη στο Λιμάνι

Εξηγήσεις σχετικά με την παρουσία αυτοκινήτων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και συγκεκριμένα στην πλατεία Κατεχάκη όπου πραγματοποιείται από χθες το 2ο Chania Business Forum, έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης ήταν κατηγορηματικός σχετικά με την θέση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της στάθμευσης στο Ενετικό Λιμάνι, δηλώνοντας ότι είναι η τελευταία φορά παρουσίας οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Σημανδηράκη:

“Αισθάνομαι σαν Δήμαρχος Χανίων αλλά και ως Δημοτική Αρχή ότι οφείλω μια απολογία στους πολίτες για την παρουσία των αυτοκινήτων στον χώρο του Λιμανιού και στην πλατεία Κατεχάκη. Η παρουσία των αυτοκινήτων εδώ είναι εντελώς ασύμβατη με όσα έχουμε δηλώσει στο παρελθόν σε σχέση με τον δημόσιο χώρο αλλά και γενικά με την αισθητική που θα έπρεπε να έχει το Λιμάνι.

Υπήρξε μία αρρυθμία στην επικοινωνία όμως νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία και μια καλή αφορμή να δηλώσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο χώρο του Λιμανιού, ότι δεν θα υπάρξει ξανά η παρουσία αυτοκινήτων εδώ και γενικότερα ότι θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε στο ακέραιο όσα έχουμε δηλώσει. Η παρουσία των αυτοκινήτων δεν τιμά την εικόνα του Λιμανιού και του Δήμου, δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση σε αυτό που διεκδικούμε, την ελεύθερη πρόσβαση και την αισθητική του δημόσιου χώρου σε σχέση με τους πολίτες.

Θα υπάρξει στο εξής ενημέρωση σε όλους τους διοργανωτές. Θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι ο χώρος εδώ δεν προσφέρεται για πάρκινγκ και θα φροντίσουμε με έναν ομαλό και ήπιο τρόπο να κάνουμε ένα σχεδιασμό για να μην υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την στάθμευση.

Είναι η φάση μετάβασης της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου και δεν έγινε η συνεννόηση έτσι όπως θα έπρεπε να γίνει. Η δήλωσή μου δεν έχει σκοπό να ρίξει τις ευθύνες σε κάποιον άλλο. Απεναντίας έχει σκοπό να αναλάβουμε σαν δημοτική αρχή την ευθύνη ότι δεν ήμασταν συμβατοί με αυτό που είχαμε πει σε σχέση με την παρουσία των αυτοκινήτων εδώ, Όμως θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία φορά παρουσίας οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.”