Χανιά: Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Χανιά: Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Ποιες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές λόγω κακοκαιρίας στα Χανιά

Οι Δήμοι θα αποφασίσουν για την διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στα Χανιά, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές γεωγραφικές ιδιομορφίες, καθώς και το πόσο αναμένεται να επηρεαστούν οι περιοχές αυτές από τα φαινόμενα. Εάν υπάρξει σημαντική αλλαγή στα μετεωρολογικά δεδομένα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά δεν συντρέχει λόγος καθολικής διακοπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων:

Στον δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο δήμος Καντάνου Σελίνου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι λόγω της κακοκαιρίας αναστέλλεται η λειτουργία της όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αναστέλλονται. Για την Τρίτη 07.02.2023 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ο Δήμος Κισάμου, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα “, για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.

Στον Δήμο Σφακίων λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποφασίζεται ότι για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα είναι κλειστό. Επίσης το Γυμνασιο και Λύκειο Χ.Σφακίων.