Χανιά: Τα πρώτα ηλεκτρονικά πατίνια έφτασαν (φωτο)

Χανιά: Τα πρώτα ηλεκτρονικά πατίνια έφτασαν (φωτο)

Χανιά: Τα πρώτα ηλεκτρονικά πατίνια έφτασαν (φωτο)

Μπορεί να άργησαν λίγο αλλά σήμερα τα πρώτα ηλεκτρικά πατίνια έκαναν την εμφάνιση στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Η νέα… μόδα για αστικές μετακινήσεις μικρών αποστάσεων, μετά από την κυκλοφορία τους πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, έφτασε και στην πόλη μας.

Ο πρώτος “στόλος” των οχημάτων αυτής της εναλλακτικής κίνησης, έκλεψαν το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών, που σκέφτονται να κατέβουν ή όχι στο κέντρο, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης και της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

Μάλιστα η εταιρεία Mezzi που τα «κυκλοφορεί» στα Χανιά, δίνει τη δυνατότητα σε όλους για ένα δωρεάν… test διάρκειας 10 λεπτών.

Ωστόσο, όσο κι αν γοητεύει η ιδέα αυτής της άνετης κυκλοφορίας και της… επιστροφής για κάποιους στα χρόνια της νιότης τους , θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο με το γκάζι, όσο και με τους υπόλοιπους οδηγούς ή πεζούς, αφού ουδείς εξ αυτών είναι εξοικειωμένος με τη μόδα των e-scooters στους δρόμους.

Για αυτό και θα πρέπει να τηρούνται “ευλαβικά” οι απαραίτητες κανόνες ασφαλείας, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Γεγονός πάντως είναι ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν ήδη καταγραφεί τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα…

Μάλιστα στο Ηράκλειο η Δημοτική αρχή αποφάσισε πριν λίγες μέρες την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πατινιών – έως ότου νομοθετηθούν κανόνες για την ασφαλή χρήση τους.

Εξάλλου τον προηγούμενο μήνα το θέμα των ηλεκτρικών πατινιών απασχόλησε και την Βουλή, έπειτα από ερώτηση βουλευτών για την αναγκαιότητα ρύθμισης της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών, τόσο αναφορικά με την διασαφήνιση των διατάξεων του ΚΟΚ, στις οποίες υπάγονται, όσο και σε σχέση με ζητήματα στάθμευσης και συνολικά συνύπαρξης του νέου αυτού μεταφορικού μέσου με τους πεζούς και με τους χρήστες αυτοκινήτων».

zarpanews.gr