Χανιά: Συντονισμένες ιατρικές ενέργειες έσωσαν τουρίστα από βέβαιο θάνατο!

Χανιά: Συντονισμένες ιατρικές ενέργειες έσωσαν τουρίστα από βέβαιο θάνατο!

Ένας 60χρονος τουρίστας υπέστη ανακοπή και αν δεν ήταν η άμεση και συντονισμένη ιατρική επέμβαση, δεν θα διατηρούνταν στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα έγινε κλήση για ασθενή με καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων. Άμεσα στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ενώ ήδη είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ από τον φίλο του ασθενούς.

Οι κινήσεις που ακολούθησαν έγιναν γρήγορα και συντονισμένα . Του τοποθετήθηκε απινιδωτής, διασωληνώθηκε με λαρυγγική μάσκα, τοποθετήθηκε ενδοφλέβια γραμμή και ξεκίνησε εξειδικευμένη υποστήριξη της Ζωής (ALS) από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Σε συνεργασία με το προσωπικό ιδιωτικού πολυιατρείου του ιατρού Χαράλαμπου Βιττωράκη, o ασθενής ανατάχθηκε σε φλεβοκομβικό ρυθμό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σε λιγότερο από μία ώρα μετά το συμβάν! Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα, όπου η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει συντονισμένη και εξειδικευμένη ιατρική επέμβαση, δύνανται να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

flashnews.gr