Χανιά: Συνέλαβαν μετά από έναν χρόνο τον καλλιεργητή φυτείας 760 δενδρυλλίων κάνναβης

Χανιά: Συνέλαβαν μετά από έναν χρόνο τον καλλιεργητή φυτείας 760 δενδρυλλίων κάνναβης

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, μία υπόθεση καλλιέργειας-φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης η οποία εντοπίστηκε σε περιοχή του δήμου Καντάνου-Σελίνου στις 16/9/2022.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρόκυψε ότι ο αλλοδαπός είναι ο δράστης στην καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του εν λόγω Δήμου, στην οποία εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά 760 δενδρύλλια κάνναβης».

Σε βάρος του αλλοδαπού συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Να σημειωθεί ότι είχαν εντοπιστεί πριν από περίπου έναν χρόνο σε δύσβατη δασική-ορεινή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών τρεις φυτείες με συνολικά 760 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως δύο (2) μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Επίσης, στον χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων.

neakriti.gr