Χανιά: Συνέλαβαν γονέα ως υποκινήτρια για την κατάληψη στο Γυμνάσιο των Βουκολιών

Χανιά: Συνέλαβαν γονέα ως υποκινήτρια για την κατάληψη στο Γυμνάσιο των Βουκολιών

Χανιά: Συνέλαβαν γονέα ως υποκινήτρια για την κατάληψη στο Γυμνάσιο των Βουκολιών

Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της κατάληψης του Γυμνασίου στις Βουκολιές, το πρωί της Τρίτης, η οποία έληξε λίγες ώρες αργότερα (δείτε εδώ).

Μπορεί τα παιδιά που έβαλαν το λουκέτο στο σχολείο τους, να θεωρήθηκε αρχικά ότι λειτούργησαν αυθόρμητα, ωστόσο πληροφορίες που έφθασαν στην ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν τους αστυνομικούς στην σύλληψη μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να εμπλέκεται, ως υποκινήτρια της μαθητικής κινητοποίησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν μαρτυρίες εκπαιδευτικών που “δένουν” τις κατηγορίες, με την κατηγορούμενη να αναμένεται τις επόμενες ώρες, να περάσει το κατώφλι των ανακριτικών αρχών, προκειμένου να δώσει τις δικές της απαντήσεις, για τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

Το kriti360.gr ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Βουκολιών, κ. Κώστα Σαμαρά, ο οποίος επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ αλλά και ότι ο ίδιος προχώρησε σε μήνυση εις βάρος της συγκεκριμένης μητέρας. ” Υποκινούσε τα παιδιά να μην φοράνε μάσκες. Μίλησε απρεπώς προς το πρόσωπο μου αλλά και σε άλλους συναδέλφους μου, αυτό ωστόσο δεν είναι το πιο σοβαρό. Το πιο σοβαρό, ήταν η προτροπή της προς τους μαθητές του σχολείου, να μην υπακούσουν στις δικές μας εκκλήσεις την χρήση μάσκας. Δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι“, ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας ασκήθηκε μήνυση για υποκίνηση της κατάληψης, αλλά και για εξύβριση εκπαιδευτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μηνύσεις προχώρησε και η ίδια η μητέρα από την δική της πλευρά.

kriti360.gr