Χανιά: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη διαμελισμένη σορό – «Να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε», λέει ο ιατροδικαστής

Χανιά: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη διαμελισμένη σορό – «Να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε», λέει ο ιατροδικαστής

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του διαμελισμένου Ασιάτη, το κεφάλι του οποίου βρέθηκε μέσα σε σακούλα την Τετάρτη από εργαζόμενους στο Εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής Απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά. Κι αυτό γιατί βρίσκονται συνεχώς μέλη (κεφάλι, κάτω άκρα από τα γόνατα και κάτω, σπλάχνα) του άτυχου άνδρα με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ.

Χανιά: Δεν έχει τέλος η φρίκη με τα ανθρώπινα μέλη στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ

Τα νέα ευρήματα

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου, άλλο ένα εύρημα, ο μηρός και μέρος της μέσης ήρθε να προστεθεί σ’ αυτή τη μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης του ανθρώπου που βρέθηκε φρικτά διαμελισμένος. Μέλη που παραδίδονται στον ιατροδικαστή Γιώργο Μυλωνάκη.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν αυτήν την φρικτή υπόθεση, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η παρτίδα των ανακυκλώσιμων υλικών ήρθε από το Ρέθυμνο και προς αυτήν την κατεύθυνση επικεντρώνουν, κυρίως, τις έρευνες τους. Όμως ένα νέο στοιχείο έρχεται να δυσχεράνει ακόμη παραπάνω τις αρχές και καθιστά την ιχνηλασία του απορριμματοφόρου αδύνατη.

Μεταφόρτωση λόγω οικονομίας

Το γεγονός ότι τα απορριμματοφόρα δεν έρχονται απ’ ευθείας στα Χανιά αλλά μεταφορτώνονται για λόγους οικονομίας σε κοντέινερ, αποκλείει να βρεθεί το όχημα το οποίο είχε περισυλλέξει τον κάδο. Και δεν είναι βέβαια απίθανο το ενδεχόμενο, ο δράστης ή οι δράστες να έχουν διασκορπίσει τις σακούλες με τα μέλη του άτυχου άνδρα σε πολλές σακούλες. Και βέβαια ουδείς μπορεί να αποκλείσει την εκδοχή, το ειδεχθές έγκλημα να έγινε σε άλλη περιοχή ή ακόμη και σε άλλη περιφερειακή ενότητα.

Το σίγουρο είναι ότι οι αστυνομικές αρχές καλούνται να διαχειριστούν και λύσουν ένα από τα πιο δύσκολα αινίγματα, καθώς τα υπάρχοντα στοιχεία δεν είναι απ’ ότι φαίνεται ικανά από μόνα τους, να τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση.

Γι’ αυτό συνεχίζουν τις έρευνες τόσο στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ για ανεύρεση νέων στοιχείων, όσο και στην αναζήτηση ατόμων που θα δώσουν πληροφορίες. Ενδεχομένως η κλειστή Ασιατική Κοινότητα στο Ρέθυμνο να κρύβει το «μυστικό». Πάντως το τελευταίο δεκαήμερο που εκτιμάται ότι επήλθε ο θάνατος του Ασιάτη, δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για το περιστατικό.

«Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρωπίνου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσα περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις», ανέφερε αρχικά.

«Η ταυτοποίηση ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε αρχικά. Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός. Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία, αν πρόκειται για βίαιο θάνατο πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

neakriti.gr Με πληροφορίες από ΕΡΤ