Χανιά: Συνεχής αναβάθμιση για το νοσοκομείο

Χανιά: Συνεχής αναβάθμιση για το νοσοκομείο

Συνεχίζεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο Χανίων. Την Τρίτη, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τρισδιάστατη (3D) λαπαροσκοπική επέμβαση με βίντεο πολύ υψηλής ανάλυσης (4Κ video) ενώ στο επόμενο διάστημα θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου εξοπλισμού που ήδη έχει παραληφθεί. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η τοποθέτηση της καινούργιας Γ΄κάμερας spect/ct στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής.

-> Πληροφορίες για το νοσοκομείο Χανίων

Η πρώτη 3D λαπαροσκόπηση διενεργήθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου. Η επέμβαση έγινε σε μεσήλικη γυναίκα. Η διαφορά της 3D λαπαροσκόπησης με την κλασική λαπαροσκόπηση είναι ότι χρησιμοποιείται κάμερα η οποία αναπαράγει εικόνα με 3 διαστάσεις.

Η 3D λαπαροσκόπηση αποτελεί σημαντικό “εργαλείο” για τον ενδοσκοπικό χειρούργο καθώς με τη φυσιολογική τρισδιάστατη (3D) εικόνα παρέχει ακριβή χωρικό προσανατολισμό. Οπως μας είπε ο διευθυντής στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, Μιλτιάδης Καστανάκης, η 3D λαπαροσκόπηση, «βοηθαει να έχουμε καλύτερη εικόνα στο χειρουργείο και συγχρόνως μειώνει τον χρόνο της επέμβασης».

Πρόκειται για «σημαντικό εργαλείο στη δουλειά μας, είναι πιο ασφαλές και με αυτό μπορούμε σιγά – σιγά να πραγματοποιήσουμε και πιο σύνθετες επεμβάσεις». Ο ίδιος σημείωσε ότι ο σύγχρονος εξοπλισμός σημαίνει αναβάθμιση για το νοσοκομείο Χανίων.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να εγκαινιαστεί ο νέος εξοπλισμός με τον οποίο έχει ήδη εφοδιαστεί το Νοσοκομείο Χανίων. Οπως μας είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, «τα έργα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο Γενικό Νοσοκομεόο Χανίων συνεχίζονται απρόσκοπτα, είτε αυτά αφορούν στο κτηριολογικό και στις ανακαινίσεις των κλινικών, είτε αφορούν σε υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».

Ο κ. Μπέας πρόσθεσε ότι «ήδη έχουν παραδοθεί, μέσω ΕΣΠΑ, ουρολογικός πύργος, ενδοσκοπικός πύργος για το γαστρεντερολογικό τμήμα, πύργος για βρογχοσκοπήσεις και νέο υπερσύχγρονο μηχάνημα DEXA μέτρησης οστικής πυκνότητας (για εξακρίβωση οστεοπόρωσης)». Χθες, σε εξέλιξη ήταν οι εργασίες για την τοποθέτηση της καινούργιας Γ΄κάμερας spect/ct, στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Ο κ. Μπέας συμπλήρωσε ότι μέσα στον Ιούνιο «θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του καινούργιου εξοπλισμού στο νοσοκομείο».

Χανιώτικα νέα