Χανιά: «Συναγερμός» στη Γαύδο για Ιταλικά καΐκια που έδεσαν στο λιμάνι

Χανιά: «Συναγερμός» στη Γαύδο για Ιταλικά καΐκια που έδεσαν στο λιμάνι

Χανιά: «Συναγερμός» στη Γαύδο για Ιταλικά καΐκια που έδεσαν στο λιμάνι
explore Chania

Άμεση κινητοποίηση από τις τοπικές αρχές – Το μήνυμα της δημάρχου Λίλιαν Στεφανάκη προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Γαύδου, όταν δύο καΐκια με Ιταλική σημαία άραξαν την Τετάρτη, στο λιμάνι του νησιού εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Η πρόσδεσή τους έγινε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του λιμανιού και οι ναυτικοί δεν βγήκαν στην προβλήτα. Άμεσα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο τόσο των Σφακίων όσο και της Παλαιόχωρας, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία.

Το Λιμεναρχείο της Παλαιόχωρας επικοινώνησε με τους ναυτικούς και έδωσε εντολή να παραμείνουν εντός του πλοίου και να αναχωρήσουν αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

«Τα καΐκια δεν έχουν φύγει. Ενημερώσαμε το λιμεναρχείο στην Παλαιόχωρα και τους έχει δώσει εντολή να φύγουν άμεσα. Αν καθυστερήσουν θα έρθει το σκάφος του λιμενικού» ανέφερε στο neakriti η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη που εμφανίστηκε καθησυχαστική, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ναυτικοί , γνωρίζοντας τις συνθήκες που επικρατούν δεν ζήτησαν να κατέβουν στη στεριά λογω κορωνοϊού..

Ο δήμος προληπτικά προχώρησε σε απολύμανση του χώρου του λιμανιού τόσο αμέσως μετά την πρόσδεση ενώ θα υπάρξει επίσης απολύμανση και μετά την αναχώρηση.

«Τα καΐκια έδεσαν σε απόμερο μέρος του νησιού εξαιτίας του καιρού. Αν ο καιρός ήταν καλός δεν θα έδεναν. Οι συγκεκριμένοι ναυτικοί έρχονται συχνά στη Γαύδο από τη Νότια Ιταλία. Κινηθήκαμε βάσει των ειδικών διατάξεων του νόμου για τέτοιες περιπτώσεις τηρώντας πιστά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτό που ευχόμαστε είναι να βγούμε όλοι γεροί και πιο σοφοί από αυτή τη δοκιμασία. Εμείς οι απλοί πολίτες να ιεραρχήσουμε τις αξίες της ζωής και οι κυβερνώντες να στηρίξουν Υγεία και Παιδεία που αυτήν την περίοδο φαίνεται ξεκάθαρα το έλλειμα που υπάρχει (γιατροί, υγειονομικό υλικό αλλά και δυσκολία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που επιχειρείται.

Ενώ σε ανακοίνωση του ο δήμος Γαύδος απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νησιού αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε και να καθησυχάσουμε όλους τους κατοίκους του νησιού ότι τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, οι οδηγίες και η νομοθεσία που αφορά στην προστασία από το covid-19 πάντα σε συνεργασία με τις αρχές και τους υγειονομικούς.

Το νησί είναι και θα μείνει καθαρό! Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τα νησιά η Πολιτική Προστασία για την περίοδο του Πάσχα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ο Δήμος μας θα τα τηρήσει ΕΥΛΑΒΙΚΑ, με ΣΥΝΕΣΗ και ΛΟΓΙΚΗ».

neakriti.gr