Χανιά: Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών

Χανιά: Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών

Χανιά: Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών
explore Chania

Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών θα πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Μαρτίου στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.

Στο συλλαλητήριο καλούν φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς διαμαρτυρόμενες για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και ζητώντας άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν τα κύματα προσφύγων. 

Σε κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται: 

Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.
Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά.
Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.
Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. 
Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.
Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία.
Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.
Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.

Στο συλλαλητήριο καλεί επίσης το ΚΚΕ (μ-λ), το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αντιπροσφυγική προπαγάνδα»:

«Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την άδοξη λήξη της, στρατιωτικού τύπου, κυβερνητικής επιχείρησης απόβασης των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο για την επιβολή των επιτάξεων που προωθεί η γνωστή ΠΝΠ για τη δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, ένα άγριο και συγκλονιστικό σκηνικό στήνεται στην ελληνοτουρκική μεθόριο αυτή τη φορά.Κομμάτια λαών χωρίς πατρίδα, χωρίς τόπο να ζήσουν, χωρίς κανένα δικαίωμα. Κομμάτια λαών που περισσεύουν από τη ζωή!

Αυτή η εικόνα είναι το αποτέλεσμα των πολέμων και επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρώσων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Είναι αποτέλεσμα των συνθηκών και αποφάσεων για τους πρόσφυγες της «πολιτισμένης ΕΕ» .Αλλά η εικόνα είναι κυρίως από το μέλλον που επιφυλάσσουν οι ιμπεριαλιστές για τους λαούς.Αυτή την εικόνα – δηλαδή τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων-επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας με τον πιο αντιδραστικό και απάνθρωπο τρόπο.

Από τη μια είναι η άρχουσα τάξη της Τουρκίας και η κυβέρνηση Ερντογάν. Το τυχοδιωκτικό παιχνίδι με τη φωτιά της αμερικανορωσικής αντιπαράθεσης αλλά και το άπλωμα των ποδιών της πέρα από τις δυνάμεις της, ιδιαίτερα οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ, την έχουν στριμώξει και την οδηγούν σε σοβαρά αδιέξοδα. Έτσι την ίδια στιγμή που αναζητά τις πλάτες των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τα αδειάσματα της Ρωσίας, χρησιμοποιεί απροκάλυπτα τους πρόσφυγες και μετανάστες σαν ένα χαρτί εκβιασμού έναντι των ιμπεριαλιστών της Δύσης και ειδικότερα έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ανταγωνίστριας ελληνικής αστικής τάξης.

Από την άλλη η ελληνική άρχουσα τάξη, αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες όπως αντιμετωπίζει το λαό μας όταν διαμαρτύρεται, δηλαδή με άγριο ξύλο και δακρυγόνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ίδια με την αντιπροσφυγική προπαγάνδα της, αρπάζει την ευκαιρία να εφαρμόσει στον Έβρο την εδώ και μέρες αποφασισμένη πολιτική  της λεγόμενης «αποτροπής» δηλαδή την παραπέρα σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της λεηλασίας των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστές.Τολμάνε να χαρακτηρίζουν εισβολή την προσπάθεια απελπισμένων ανθρώπων να σώσουν τη ζωή τους, την ίδια στιγμή που έχουν δώσει «γη και ύδωρ» σ’ αυτές τις επεμβάσεις και ενώ μετατρέπουν γοργά τη χώρα, σε πλατφόρμα πολεμικών εξορμήσεων των αμερικανοΝΑΤΟϊκών δολοφόνων.

Έτσι χιλιάδες πρόσφυγες, από ηλικιωμένους έως μικρά παιδιά, βρίσκονται μεταξύ των δακρυγόνων των τούρκικων και των ελληνικών κατασταλτικών μηχανισμών, έχουν μετατραπεί σε καύσιμη ύλη για την εξυπηρέτηση των τυχοδιωκτισμών και της αντιδραστικής πολιτικής των εξαρτημένων από τον ιμπεριαλισμό αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Εάν η φανερή κλιμάκωση των εκβιασμών της τούρκικης αστικής τάξης συνδυαστεί με την παραπέρα αντιδραστικοποίηση της πολιτικής της ελληνικής αστικής τάξης έναντι των προσφύγων και των μεταναστών, δεν είναι έξω από την πορεία των πραγμάτων να θρηνήσουμε θύματα. Εάν μάλιστα αυτή η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων «μεταφερθεί» και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, κατά τα πρότυπα του Σαλβίνι, τότε αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να έχουμε εκατόμβες από θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες. Επιπλέον και με δεδομένη την εμπλοκή στο άγριο αυτό σκηνικό ολοένα και περισσότερων στρατιωτικών μονάδων εκατέρωθεν των συνόρων, δημιουργείται ένα επικίνδυνο φιλοπόλεμο κλίμα και αυξάνεται και ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών.

Η εργατική τάξη, ο λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, οφείλουν να βροντοφωνάξουν, σε πείσμα της αντιδραστικής προπαγάνδας των αστικών «τους» τάξεων και των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που λειτουργούν σαν τα φερέφωνά τους, πως άλλοι είναι οι εχθροί μας και όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Να μπουν μπροστά και να δείξουν πως ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να δώσει μέλλον στους λαούς της Ελλάδας και Τουρκίας, είναι η κοινή τους πάλη με τους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για:

  • το διώξιμο των εμπρηστών του πολέμου από την περιοχή, για την αποτίναξη των ιμπεριαλιστών πατρώνων και των υποτακτικών τους από το σβέρκο των λαών!
  • να μην γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των αστικών τους τάξεων!
  • μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα».

efsyn.gr – φωτο zarpanews.gr