Χανιά: Συγκλονίζει η διευθύντρια της ΜΕΘ για την 17χρονη που νοσηλευόταν 50 μέρες μετά τον τοκετό

Χανιά: Συγκλονίζει η διευθύντρια της ΜΕΘ για την 17χρονη που νοσηλευόταν 50 μέρες μετά τον τοκετό

Κέρδισε τη «μάχη» για τη ζωή η 17χρονη κοπέλα η οποία στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου έγινε μητέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (δείτε εδώ). Η ανήλικη κοπέλα η οποία είχε γεννήσει με καισαρική – νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία – ένα υγιέστατο κοριτσάκι, κινδύνεψε σοβαρά να χάσει τη ζωή της, καθώς υπέστη σηπτικό σοκ μετά από βαριά φλεγμονή!

aeweb

Όπως αναφέρεται, ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου, η ανήλικη μανούλα έλαβε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον σε Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου. Μπορεί ο δρόμος μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της να είναι μακρύς, ωστόσο, τα πολύ δύσκολα βρίσκονται ήδη πίσω για την 17χρονη, η οποία ανυπομονεί να σμίξει με τη νεογέννητη κορούλα της , την οποία ακόμη δεν έχει χαρεί!

Μιλώντας στη neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, Ευδοκία Πάνου, ανέφερε ότι ήταν «μια πάρα πολύ συγκινητική ημέρα σήμερα. Ήμασταν όλοι χαρούμενοι και κλαίγαμε! (…) Εμείς οι γιατροί και νοσηλευτές της ΜΕΘ για κάτι τέτοιες στιγμές ζούμε… Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας ανταμοιβή!».

Η κ. Πάνου στάθηκε, πάντως, και στην κρισιμότητα της κατάστασης της 17χρονης, η οποία, κινδύνεψε πάρα πολλές φορές κατά την 50ημερη νοσηλεία της στη ΜΕΘ. «Ειδικά όταν ήρθε τα πρώτα δύο 24ωρα η κατάσταση της ήταν τραγική. Δώσαμε μαζί μια τεράστια μάχη: Οι χειρουργοί, οι γυναικολόγοι, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της ΜΕΘ. 50 μέρες έκατσε σε εμάς!», ανέφερε η κ. Πάνου συμπληρώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια της νοσηλείας κινδύνεψε πάρα πολλές φορές η κοπέλα, η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή!».

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, λαμβάνει τέλος όλη αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία, στην οποία βρίσκονταν οι οικείοι της 17χρονης, οι οποίοι, αγωνιώντας για την κατάσταση της υγείας της, δεν μπορούσαν να χαρούν όπως θα ήθελαν τον ερχομό στη ζωή του νέου μέλους της οικογένειας!

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η 17χρονη, που είχε γεννήσει στις 17 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν. Χανίων και είχε υποστεί σηπτικό σοκ λόγω βαριάς φλεγμονής, εξήλθε σήμερα (σ.σ. χθες) από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον σε Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου».

Η Διοίκηση του νοσοκομείου συνεχάρη, μάλιστα, το προσωπικό της ΜΕΘ του Γ.Ν. Χανίων, αναφέροντας στην εν λόγω ανακοίνωση: «Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Διοικήσεως σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, τους χειρουργούς, τους γυναικολόγους, τους αναισθησιολόγους και τις μαίες».

Το χρονικό της περιπέτειας

Όπως είχαν δημοσιεύσει η “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr πριν από περίπου ενάμιση μήνα, η 17χρονη είχε γεννήσει με καισαρική τομή στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Μετεγχειρητικά η 17χρονη εμφάνισε αρχικά πυρετό, γεγονός που ανησύχησε το ιατρικό προσωπικό. Υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις και σε γυναικολογικό έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι υπήρχαν συμπτώματα λοίμωξης. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Αμέσως μετά το χειρουργείο, η 17χρονη εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Ας σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας της είχε χαρακτηριστεί τότε κρίσιμη.

Στο μεταξύ, την ώρα που η 17χρονη έμπαινε στο χειρουργείο, το νεογέννητο κοριτσάκι “φιλοξενείτο” στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, στερούμενο την αγκαλιά της μανούλας του. Εντούτοις, απολάμβανε τη φροντίδα και τη θαλπωρή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας. Εκεί παρέμεινε τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Ευτυχώς, η πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που βίωσε η ανήλικη μητέρα δεν είχε μοιραίες συνέπειες για τη 17χρονη, η οποία πλέον νοσηλεύεται σε Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, μετρώντας αντίστροφα τον χρόνο για να λάβει εξιτήριο και να βρεθεί δίπλα στην κορούλα της.