Χανιά: Συγκέντρωση φαρμάκων – τροφίμων και άλλων ειδών για τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται

Χανιά: Συγκέντρωση φαρμάκων – τροφίμων και άλλων ειδών για τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται

Την αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τις ρωσικές επιθέσεις και πλέον είναι αντιμέτωπος και με ελλείψεις στοιχειωδών αγαθών, καλούνται να δείξουν πολίτες των Χανίων συνδράμοντας την προσπάθεια οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων και άλλων ειδών. Η προσπάθεια άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 11 και 12 του μηνός αντίστοιχα.

Με την σκέψη στον ουκρανικό λαό και στους Ουκρανούς πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οργανώνει την αποστολή βοήθειας μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων.

Η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στα Χανιά κ. Χρύσα Μακράκη Χαριτάκη τόνισε ότι «στήνεται ουσιαστικά ένα δίκτυο ανθρώπων σε όλο το νομό Χανίων το οποίο αναλαμβάνει το έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας».

–              Για τον Δήμο Χανίων  τα αναγκαία είδη συγκεντρώνονται στο ΚΑΦΕ ΑΠΟΛΛΩΝ στην οδό Μέφα 10 στα Λενταριανά (Κώστας Ασβεστάς  τηλ. 6984146197 και για την Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου Γιάννης Καλλιτσάκης  τηλ. 6983705857)

–              Για τον Δήμο Κισάμου τη συγκέντρωση αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουρτάκης (τηλ.6974829280)

–              Για τον Δήμο Πλατανια ο Δημήτρης Καρτάκης ( τηλ. 6937178870)

–              Για τον Δήμο Κανδάνου Σελίνου ο Γιώργος Τζανάκης ( τηλ. 6979331770)

–              Για τον Δήμο Αποκορώνου η Αργυρώ Μπενάκη ( τηλ. 6978268265) και για

–              Για τον Δήμο Σφακίων ο Γιώργος Γλυνιαδάκης ( τηλ. 6981448524)

Η δράση διαρκεί έως τις 12 Μαρτίου και το ιατροφαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώνεται είναι: Αποστειρωμένες γάζες, Επίδεσμοι, Ταινίες για συγκράτηση γαζών, Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως παρακεταμόλη (πχ depon, panadol κ.α.), Betadine, Οινόπνευμα ,Σύριγγες. Συλλέγονται ακόμη τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και είδη ατομικής υγιεινής .

Αντίστοιχα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκεντρώνουν τρόφιμα στην αποθήκη του δήμου στη Ρεγγίνα στην οδό Κύπρου 10 καθημερινά από τις οκτώ και μισή το πρωί  έως τις δύο και μισή το μεσημέρι και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 126, από τις εννέα έως τις δύο.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν Γάλα εβαπορέ, Γάλα σκόνη για παιδιά, Φαγητό σε κονσέρβες , Δημητριακά, Παξιμάδια , Όσπρια, Ζυμαρικά , Αλεύρι. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη υπογράμμισε πως «δεν μένουμε απαθείς στο δράμα του ουκρανικού λαού. Είμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των πολιτών της Ουκρανίας για τη ζωή, την ειρήνη και τη δημοκρατία, με την ευχή οι εχθροπραξίες να λήξουν σύντομα».